IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, July 17, 2012

Sabah ~ Magellan Sutera Harbour

Morning!!!
sori kalo ada yg mcm konpius entry aku b4 ni yg aku ckp tempat ni x best, tempat tu x best
aku rasa itu pendapat aku..aku tak perlu kata best utk ikut sama mcm blogger lain
so korg pn terpulang..kalo rasa nak pegi kan aku ckp, aku tak halang
gile nk halang, mau kena saman aku
:-)

meh sambung certa lain
balik dari Rumah Terbalik tu, kami singgah makan kt gerai tepi jalan
kalo krg dr Kundasang, mau turun ke KK, mmg akan lalu gerai2 gini
yang jual LOKAN



yang ini, aku cadangkan korg benti
nikmati Lokan bakar dgn kelapa ais
sgt2 sedapppp...

driver pn boleh rehat lepas penat driving :-)


LOKAN bakar
aku rasa ada gk yg x suke lokan kot
so terpulang la memasing
kalo nk ikut tekak aku yg tolak batu ngan kayu ni, mmg sedap la lokan ni

pastu oder nasi goreng
kt gerai gini nasi goreng dia simple ya amat
tak pasti la plak kalo gerai lain kan
ni ala2 mcm msk kt rumah di hujung bulan *tak cukup bahan*
hehee


lepas da kenyang, terus ke Sutera Harbour
mau check in hotel :-)
sampai sana kul 3 ptg
patut bleh la terus masuk bilik kan


ini tidak, da settle urusan check in, sekali kena tggu bilik x ready lagi
tggu la smp kul 3.45ptg


nasib la kenit ni tido..
sian dia lotih sgt la tu


kitorg amik connecting room
senang nk lepak2 ngan ejam & watie

so 3.45ptg tu bilik dorg jek yg ready
so tumpang la sat 
tgk iman tu lena sungguh smp x sedar ape dah

best nampak la sipi2 laut :-)


tggu la dlm 10 minit gitu
nasib la bilik best 

pastu aku jenguk luar, tgk cleaner da blah dr bilik aku tu
terus masuk utk check ape yg patut

Powder Room 

masuk2 tgk..wallaweiii
dia upgrade jadi Executive Suite la 
hahaha x sia2 aku sabar menanti :p


siap ada dining hall..


puas la Iman main lari2 dalam ni

ni bilik dia..
yang pintu tu, bleh bukak utk ke bilik ejam

best nye la kalo umah sdiri ada walking closet gini
kalo nk mandi ke, kena tutup pintu kt area almari tu
sbb pintu tu pintu toilet jugak
best sgt!!!



gagagaa..bile la nk ada banglo pastu buat bilik camni
hahaa berangan 


sangat la syahdu bangun pagi tgk pemandangan gini


tgh makan pun feeling romantik tgk laut :p


ok da mau berendam dlm ni
nk berangan sat :p
kitorg stay sini 2 hari
so rasa sgt2 berbaloi la..
pastu mula la rasa xmo kuar bilik..xmo pegi jalan2
rasa nk dok bilik jek..



nanti sambung lain ye :-)



*entry pertama hari selasa*

9 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Tempat makan Lokan tuh, area kampung YM, :) dekat je ngan umah. Honestly cakap, kalau nak makan sedap2, Sabah biasa2 je. Sabah more to nature view and places je.Senang ckp, pantai memang No.1, terbaek...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ok jer ko bg pendapat ko sendiri .. kalo tak best kabo je citer betul .. wah bagus la ko tgu lama dorg upgrade bilik besoo ;-)

Falsya said...

kalau x best nape nak kene ckp best nyeah..pelikkan..cantiknye syana bilikkkkkkkkk........

Gieyana said...

superb bilik dier..sure rate ponmahal kan..:-)
tp bab tunggu lama tue ar leh spoilt our mood utk holiday psl penat..sian kat bdk kecik ler..:-)

sedap jer aku tgk menu lokan yg uols makan tue..nnt kalau dpt g sabah lg leh tejah..

Menu nasi goreng dier mmg simple mimple kan..:-)

SURIA AMANDA said...

cantik giler la bilik dia....

My Love.. said...

best nya bilek besau...heheh..

a'aa kalau sng amik connecting room..brapa harga nya ni..kasi la tips harga brapa..tapi nasi goreng tu mmg sadis...

mama tisya said...

best bilik beso...nasibaik ada bathtub..bole ko berangan

♥ Wina ♥ said...

hurmmm bile la nak ke sabah nie?? sarawak dah...

Cik Rongoks said...

bestnye ! bilik besar & cantik ^^