IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 13, 2012

Sabah ~ Day 3 @ Kinabalu Park, The Peak Lodge

Morning!!!
ok sambung hari ke3 kt Sabah

entry smlm yg bye2 Karambunai tu, bukan nye kitorg nk pulang ke KL
tidak!

kitorg nak mendaki Gunung Kinabalu
tido sana 1 malam..

plannye otw ke GK tu nak la singgah berjalan dulu tgk ape yg ada kt Kundasang sume tu
tp da gerak pn lambat dr Karambunai, makanye kite terus ke hotel saja la :-)

ni la kawasan pendaki berkumpul mau mendaki


tapi kami tak la nk mendaki, kami mau check in hotel sajok


aku jek posing sini
Iman sume dok dlm kete
sejuk gile ok time ni
 time ni da kul 4 ptg gitu
perot semua lapar x hengat
nasib Iman ok x meragam lapar
sbb dia da bedal coklat mak lang dia :p


so b4 msk bilik, kite isi perot kt cafe dia
plan nk cari kt pekan kundasang
tp cuaca kabus pastu x tau hala tuju brape jauh lagi
so makan kt cafe jek la


nasib bile tgk menu harga takde la mencekik darah
kalo sepinggan cecah rm20 mau ku beli 1 pinggan share ramai2
hahahaa



so ini la lunch merangkap dinner :-)
kenyang :-)



tapi kalo korg nk stay area sini, pasti kan bekalan megi atau makanan lain cukup ek
hahaha kitorg "bijak" 1 ape makanan pn x bawak

last2 beli megi kt kedai hotel amik ko rege
tp x pe la dr ada yg keras kebulur tgh malam kan
sbb sini cafe bukak smp kul 9 mlm jek
pastu kedai sume jauh


jom tgh chalet kami :-)
cute kan


siap ade dining table lagi
tp xde microwave sume tu
ada cerek jek..ok la


sini ada 2 bilik
1 bilik katil double decker gini
ejam & watie dok sini


pastu tgh2 ada bilik air share jek
xde attached bathroom kt master bedroom


ni kire master bedroom
katil tu kite kasi rapat ek..


time ni kul 6 ptg
kabus tebal
so x nampak la gunung kinabalu tu


sejuk jgn cakap la
tu sbb aku pakai bathrobe tu

see, nampak da sket gunung
masa ni hepi gile
kelam kabut kitorg snap gambar



mmg kagum sgt2



sbb kan sejuk sgt, Iman pn lena awal
aku abis mandi kuar2 toilet tgk da lena depan TV
letih sgt kot

tu blkg tu api betul ye
suh org hotel pasang
tp kejap jek apinye
maybe kitorg x pandai jaga api kot
so bile terpadam tu mmg sejuk gile


oh hari tu jugak bday watie ni
dok sebok siang hari smp lupa nk buat seprise

maka suh syarul ngan ejam turun cafe beli makanan
pastu suh dorg tgk dessert ape yg ada lagi

ko tgk xde lilin, lakinye tala pakai lighter jek
hahahaa sempoi gaya dok dlm hutan


da kenyang2 makan *ape lagi nak buat, makan je la keje*
kite tidooooo


aku bangun pagi tu kuar2 tgk ni :-)

tu la Gunung Kinabalu ...
time ni kabus xde lagi
tenang jek stay sini
sape nk ketenangan bleh la try dok sini
tp rasanye budak x sesuai la...silap aku x gugel pasal hotel ni

sbb mcm kt hutan sket kan
tp ok la Iman pn hepi jek..tido pn lena cuma ngigau dok panggil mak lang pak lang dia
hahahaa

ok lepas ni sambung kesah jalan2 kt area Kundasang



Hotel:
http://www.kinabaluparklodge.com/ppc/rooms.php


*entry pertama hari jumaat* 

7 comments:

[-suziey-] said...

rate camne ? pergh mcm kt london..dh la sejuk..ade api lagi..hehe..

nice la dlm dia..english style..

SyaNa said...

rate nnt aku kasi last entry boleh
sekali harung kan dgn hotel lain

SURIA AMANDA said...

WAH...aku masukkan dalam wishlist la nok..mana tau nak honeymoon next year...leh feeling2 dejavu di Kinabalu,huhu...

SyaNa said...

sile sile..tempat ni sesuai buat anak
hahaa sejuuukkkk

Afne said...

syoknya org tu pi cuti2 ke sabah. aku ntah bila nk sampai sini.

sori la wehh dh lama tak bw rmh ko.

mama tisya said...

oh api btul ek...feel2 mcm overseas

PUANSTOBERI said...

Kalo awak google dulu pasal hotel ni mebi tak booking kut nya. Rasa memacam citer ada kat lodge Kinabalu Park ni. Sbb tu lebih baik tatau dari tau, kita pun tak rasa apa2 :)

Tp seme2 pun hotel/resort kat Kundasang ni pun area dkt2 utan kan. Retu kiterang duk 2 otel berbeza, tp malam mmg la sunyi sgt..