IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 20, 2012

Sabah ~ Jangan lupa makan kt sini :-)

kalo dtg sabah jgn lupa makan kat area pasar filipin tu
dia kul 5ptg gitu da bukak aku rasa

sesak la sket sbb ala2 mcm pasar malam
tapi ada tempat duduk sume so bleh makan situ

kat sini korg bleh pilih yang fresh suh la dia msk ape pn
bakar ke, goreng ke..masak 3 rasa ke..
sume boleh

atau kalo da kebulur sgt ko pilih yg da siap bakar
senang, suh jek dia panas kan balik
pastu terus ngappp

pastu ni side dish dia
mcm2 jenis rumpai ada
kt sini x main la ulam sayur2 pokok segala
sini rumpai laut ni la ulam dia 

aku suke yg ni
makan pastu meletop2 dalam mulut

kitorg ni malas ni tggu2 so amik yg siap bakar jek
suh dia panas kan je


Iman pn suke rumpai tu
kemain bersungguh dia makan

sampai kembong2 pipi makan
lantak la janji dia diam

kan aku ckp, aku malas kalo nk dinner kat luar
Iman ni jenis tido awal..kul 9 gitu da tido
so bile dinner kt luar lewat gini, mula la dia buat perangai sume

terus aku rasa mcm x feel makan kt sabah kali ni
rasa mcm mengkelan sket
ko tau mengkelan????
mcm x puas makan la
abis sepinggan, tp mcm x syiok
hahaha gitu
*buruk lantak*


sotong bakar ni pn mcm kureng jek
aku sentuh sket jek


pastu tapau sayap bakar ni
dgn montot ayam tu
hahaa sorga!!!!

da balik KL kan, aku ckp la ngan syarul, nape ye kali ni gi Sabah mcm tak puas jek makan
syarul pn rasa cam tu
padahal suar da ketat ni..asyik makan jek keje nye
pastu salahkan anak..hahhaa
sbb tiap kali makan, anak buat pangai nk panjat atas meja la
pastu mula la hilang mood nk makan
hahahaa tak memasal anak jd mangsa

takpe, malam ke2 tu kita tapau bawak balik hotel makan kt hotel jek
tgk mengkelan ke tidok...

6 comments:

Nana said...

aku baca kt blog eryn aritu pasal dia kena keracunan makanan ada orang komen, dia org sabah
dia xberani makan sini katanya sebab tahap kebersihan tak terjamin
risau aku baca..
sedap je aku mentekderah dulu dengan rumpai laut tambah 2x hehehe

SyaNa said...

ikut perot kot nana..mcm aku perot tahan lasak, ok je..

Cik Rongoks said...

kakak ika ckap kt sbah makanan laut dia murah2.hikhik

Dee said...

dee tak mkn kat situ masa gi sabah sbb dee tak selesa..dengan bau busuknya..huhu..

baru sorang sis..u dh rasa tak puas makan..kalau berdua, bertiga..lagilah haru..hahaha...sabar jelah..

mama tisya said...

hah sejak aku kena keracunan tu ..aku rs mcm ngeri je...lps raya nanti akan p sabah lg outstation tktau la rs mcm tkmo mkn dh:-p tp mcm nana ckp la org yg komen tu mmg org sabah cz katanye org2 yg jual situ bkn org sabah tp filipino...

My Love.. said...

syana..bukan iman behave ke dok dlm baby chair mcm aritu tu? farouq pn dh malas nk bawak makan luar..asyik nk melompat je.lagi2 dpt baby chair yang xde belt..huhu..

rumpai laut..mcm aku yg xreti try makanan baru ni..tkt nya nk makan..hehehe..