IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, March 17, 2011

Konon nak laju tapi selalu la sangkut

eh ni bukan nk komplen ek..ni luahan jek :p
hahaa

ni ha..konon tu pakai smart tag sbb nak lajuuuu xmo sangkut2 time bayar tol kan
tapii lately ni aku perasan, selalu nau tersangkut

kadang tu line tunai lagi laju ok..ko tgk ni ha
geram gak kadang tu..tgh syok2 speed nak eksen ade smart tag eh ehhh sekali tu kena break pastu tunggu..geram gak kadang tu

tak tau la aku sbb sistem prob ke kt lane tu or org depan tu prob
ye la mana tau kan dia tak cukup tunai kot dlm kad tu ke kan..
tp bersangka baik je la..mungkin sistem tgh prob kot

aku pernah eksiden time keadaan gini..
tgh stuck sbb kete depan sekali tu prob kad dia..so dia pn undur la kan..
pastu kete yg betol2 depan aku ni bleh dia reverse laju gile..duummmm dia langgar depan aku
kemek ok..
aku nampak plak tu dia undur laju gile..bile tny bleh dia xpasan kete aku
buta ke ape???
time tu aku pakai satria..nasib la syarul yg drive masa tu
yang sedih tu masa tu otw nak gi kebumi arwah pak long aku :(
terus syarul xdppt tgk jenazah sbb nak urus repair kete ari tu jugak..
pengajaran: kalo jadi gini, korang nak undur, tgk2 la kete belakang ok..jangan tgh geram tu tekan minyak nak undur laju2..no good ok
pastu selalu la check bateri ngan kredit kad ko..jgn plak masuk lane ni pastu kredit x mencukupi..mmg kena maki la ko :p
selamat memandu :-)

8 comments:

TiNiE said...

yezzaa..akak biasa berdepan keadaan cenggini.
di plaza tol pantai dlm npe.
biasa pon pasal sistem. kkdg laa pasai driver mengong. hahaha

SyaNa said...

kan kak tin..geram jek br nak eksen ngan org lane tunai da sangkot
hahaa

gee ryder said...

dorang ni kdg xphm bahasa...ikut rapat2 sgt..tu yg sangkut tu..

aku kalau camni terus cilok masuk TnG..

ariffda said...

org yg reversed tu tak pandai tgk cermin belakang la tu...bungul...


syana..pas ni ko ajar tgn tekan hon lama2, bior org reversed tu terkejut beruk+malu beruk...


tp aku sendiri tak pandai hon org lain...hihi

Myra Jay said...

Tension kan kalau alami keaadaan cenggigni, ingat lalu lorong laju ok, lg parah kena berundur plak, tp part kena langgaq tu lg sakit ati..

Iela Fazielah said...

mmg bengong org2 yg xcheck bateri n kad dia... nyusahkan org tol...

mama_umar_maryam said...

heheh,slalu kene gini gak,lagi2 kt sg besi tu,tulah,eksen benor dgn org byr tunai,kih3

PUANSTOBERI said...

kak reen bkn pengguna tegar hway, so pakai touch n go je.. tu pun slamat sbb guna kad zing..takyah risau2 baki cukup ke tak sbb dia deduct dari kad kredit. huhu :D