IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, March 1, 2011

Resepi: Lempeng Pisang + Kelapa

mode: gembira sebab dpt masak utk suami :p

ok aku tau, aku ni bukan la perfect wife yg masak hari2..yg kemas umah beria2
sume benda yg aku buat pn ikut mood..hahahaa
so mmg xperfect pun kan
tapi hari2 berdoa agar suami tak cari lain :-)
sumpah!! risau la jugak kan...


ok ni aku masak lempeng weken ari tu..
sbb aku beli pisang utk buat dessert iman..sekali dia xsuke pisang :(
aku tgk da na busuk pisang tu..terus dtg idea buat lempeng utk bekpes

lempeng pisang + kelapa

bahan2:
- pisang
-kelapa
-tepung gamdum
-gula
-garam
-air

Cara:
mula tu ko lenyek la pisang tu..pastu ko campak jek sume2 bahan td
yg air tu masuk kan sket2..takut kang tercair sgt kan...
ko pandai2 la agak ye

pastu ko goreng dlm stick pan..aku pakai pan yg utk grill tu..hahaa
sebab tu jadi garis2 gitu :p


pastu ari ahad plak..hahaa tgk ade keledek balance dessert iman tu..terus dpt idea buat keria
kekee tp keria aku xsebab la..segan nk kasi resepi..hahaaa

aku rasa roh rajin masak aku da makin datang :p

5 comments:

cikmOt said...

masak tuk aku sekali syana...aku lemau la skang..hahaha

SyaNa said...

haha cik mot, meh la aku mmg RAJIN skrg :p

Iela Fazielah said...

bravo syana... aku suka lempeng pisang tu.. tp mcm biasa.. malas masak...hehe

Gieyana said...

sedapnya weh..walaupon simple..:D

aku skrg selera mkn btambah..nk gemuk kot!hahaha

Norhayati said...

semoga roh rajin kau akan berkekalan..