IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, May 28, 2009

Mari beli kain lagi

fuhhhh, gaji pagi petang duit da susut...gara2 aku soping kain online..ye la kang da nk raya baru sebok nk cr kain kan..ni aku beli sket2 lama2 jd bukit..pastu jenuh tarah duit bayar upah jahit plak :p

tadi lepas blk lunch tgk benda ni da ade atas meja..sungguh pantas ko smp ye kain..



cantek tak?? owhh yg ni aku beli time ade sales kt kedai kain tu..morah2 la tokey jual..aku tak sure ade lg tak lelongan kain tu..kalo ade ko kena rembat..sbb sgt puas ati kualiti nye..yg penting ko tak yah berpanas2 kt kedai makcik kain..




tgh pk nk buat baju pesen mana..sbb aku kurang gemar pakai baju kurung biasa..aku soka yg ade pesen2 sket..tapi kalo kebaya aku mmg dilarang pakai oleh syarul..bukan sbb menjaga aurat :p tapi dia ckp aku tak cun pakai kebaya!

aku rse dia ade ratu kebaya dia sendiri la..bior la..tggu la perot aku nipis, leleh abg tgk syg pakai kebaya :p

-perot aku masih sakit la. mmg gini ke? tapi aku sanggop tahan sbb nk gak gi pangkor-

13 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

pheweeeiiiitttt...
lawa2 kain ko...
kamo beli dimana yek??...
hiks...

aku pon sama...suke buat pesen..
slalu buat kurung moden, kurung moden belah tepi...
pusing2 itu je lah...
hiks

SyaNa said...

fieza~ aku beli kat kedaikaintokeydiabaiktu..hahaaa
sama la aku pun suke pesen gitu gak..bohsan gak asyik gitu jek

Afne said...

amboi merembat sungguh2 ni. cantiks la syana.

Mamamanja said...

wahhh sakan nyopping kain ela

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

hahahha...
taukekedaikaintumemangbaikhati....

hhehehe...

helena's said...

banyaknye beli..

saya pon suke buat pesen..kalo kebaye pendek lagi suke!almaklumla sayakan tinggi.haha

Anne Zain said...

oh...aku belum beli baju raya...jakel wat sale ni sampai 85%...nak gi sure la ramai giler..isk!

ppb_ppkp said...

syana..aku kan..baju kurung (beli kain pasang) masa nak raya jer.tupon beli siap ready made,
huhuhu...aku pi keje pakai uniform.
time kenduri or raya jer merasa pakai baju kurung

ppb_ppkp said...

syana:pucuk maman ni dia tumbuh meliar belakang rumah MIL aku..ehehhe...MIL aku tabur biji.pastu cabut jer..siang2 mcm siang sayuq..then buat kuah jeruknya. Air nasi (blender) garam..rendam 3 mlm..then nak mkn cicah budu pon ok..calok ker...ape2 jer..lagi sedap.potong bawang dan cabai burung...sodapppp.mkn ngan ikan kering n nasi panas...fuhhh

Nana said...

lama dah aku xbli kain ela ni
slalu raya bli siap je.
pose dah abes ganti ke nk wat baju raya ni??hahhaha

Gieyana said...

waaaa..byk benor kain ela ko...rajin ko shopping online..kalauaku prefer beli direct kat kedai..bleh belek2..tp jd lambat ler plak psl rambang mata..wakakakak

Diarihatiku1976 said...

aku pun baru lepas memberi kain .. tapi kat jln tar ler.. sekarang tgh sibuk jenis kain crip.. lawo siot...

cintaKusayangMu said...

amboi manayk nye baju raya...
xleh jd ni..
qis sepasang pn lom ada....
nk terjah blog2 akk2 jual kain ni xprnh nye smpt...
bz memanjang...adeh...