IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, May 22, 2009

Nasi Goreng hentam je la...

kelakar tau smlm..aku lapar gile..mmg nk cari nasi sbb lunch aku tak mkn..ajak la syarul singgah kt gerai dpn umah aku ni ha..tanya la ade goreng2 ke??? kakak tu ckp chef tak smp lagi..aku da frust sket...tp dia ckp "eh budak tu bleh masak.." budak tu means pekeje dia la..

ok la..aku tanya ape budak tu bleh msk...dia ckp sume bleh...pulak da kan...tp dia ckp ayam abis..ikan bilis abis...ade sayur kangkang ngan telor jek..aku mcm ha??? tapi aku ngan syarul gelak2 je la..ckp masak je la nasi goreng ape2 dik...janji sedap...hahahaa
mmg tak marah pun kan..sbb aku kn hepi smlm :-)



aku siap ckp kt adik tu.."ni cabaran ko dik..masak tak cukup bahan.."
tu dia tgh masak la tu....

dia budak kolej masak2 ni..kt mana ntah...owner gerai ni chef kolej tu...
so tak de masalah la kot dia nk masak kan..takat nasi goreng je pun..

so ini lah hasilnye....nasi goreng kampung aku rse..cuma takde ikan bilis..

rasanya sedap..aku mkn tu mcm mkn nasi goreng masak kt umah..ye la kkdg kt umah pun bukan cukup bahannye kan..tp mmg nasi sayur semata la..dia tambahkan telur mata tu..aku pantang2 ni pun bedal jugak...opppsss


pastu aku amik ikan keli msk lemak ni...ade lauk utk nasi campur..tp takmo la mkn nasi campor petang2 gini..




dak pompuan ni dok la gelak time aku snap gambar nasi tu...last2 aku snap gambar dia..dorg ni bakal chef la ni..dua2 pun study lagi...


aku sedang lupa diri..ramai kata aku kurus mula la mkn tak hengat dunia (kurus ke???)...
syana...syana...kang gemok padan muke...





11 comments:

Anne Zain said...

syana....kadang2 kan...makin simple lauk tu makin selera nak mkn tau...hihihiih

~Atie+Farid~ said...

syana...aku suke kalau nasi goreng hentam kromo ni...kalau poyo2 je ade bahan cukup, mesti masak nasi goreng rase hampeh..pahal ntah...

syana, aku tingin nak tau nape ko hepi semlm? ade gud news ke?

cintaKusayangMu said...

k.syana..akk leh gomuks ke??xcaye la...

helena's said...

tp betul la,,akak kurus jek,.mane de gemuk..hikhik

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

saya sukerrrrrr nasi goreng ..... sedpa mkn cam gitue jer

Liana said...

sedap kalo masak hentam keromo nie...

M@L@ said...

dik bakal chef....nasi goreng kg 1 lagiiii.....kekekkeke

Nana said...

hehe..aku kan penah gak alami situasi mcm ni, nk oder je dia ckp itu xde ini xde sebabnye kdai nk totop.aku ni jenis cerewet,last2 tros blah je.nk mniaga xnak niaga?sound direct je.hehe..kuwang ajor kan?

tp nmpk sedap je nasi goreng ko tu wlapun xcukup bahanye..

SyaNa said...

anney~ kan..lagi sedappp

atie~ haipp mana ade ape..:-)

qis~ weyy bolehh ler..hehehee

cik hel~ tu tgh kurus..nnt akak tgh gemok akak btau kite dating ye..

SyaNa said...

nana~ kan aku mood hepi smlm..tu sbb tak jd marah..kalo ikot aku yg benornye mmg da kena marah da dorg tu..heheee

Mamamanja said...

ayam xde, bilis xde xpe... janji cili ada hehehe