IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, June 9, 2009

Adik ipar datang rumah

hiks..ramai gak yg tanya btol ke helena tu bakal adik ipar aku...haah bakal adik ipar aku la, tapi untuk adik yg mana aku tak pasti..hahahaa sabau je la..
tapi aku suke dia ni, sgt bercita2 tinggi,bisnes minded. dia ade SPA bergerak (click kt sini)tau. so sape2 nk gi SPA tapi malas mau drive sile contact dia. dia akan dtg umah korg.

ok ni aku nak story dia dtg umah aku sabtu malam lepas. saje mau melawat aku sambil bg barang dagangan dia. dia dtg ngan frennye (Ain). suke aku budak 2 ni. sgt la kelakar & comelllll



aku hidangkan spageti yg boleh tahan sedap nye..*perasan gile*




*kan ari tu aku ade ajak korg dtg umah kan sabtu malam..mmg aku nk buat makan2 tapi last minit aku jd bz gile. tak sempat nk organize. mmg aku nk buat pun. mau kenal member alam maya. nnt akku roger korg ye kalo aku buat makan2..


Resepi Spageti boleh tahan sedap
bahan:
- spageti (rebus & tos)
- ayam cincang (1 tube)
- tomato puree (1 tin besar)
- cendawan butang (1 tin)
- bawang besar (dadu)
- bawang putih (dadu)
- nak pedas letak cili boh 2 sudu
- kalo tak mo bleh letak lada hitam utk feel pedas2 masam
- garam
cara buat sos:
1. tumis bawang smp layu
2 pastu masukkan ayam cincang smp separuh masak
3. masukkan cili boh (tumis smp garing cili tu)
4. masukkan tomato puree + air 1 tin biar masak
5. masukkan cendawan. biar agak2 kering sket kuahnye
6. masukkan garam gaul sekata. tutup api
7. ngappp la teros..

15 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhh rajin syana jamu tetamu ;-)

cerpelai said...

Sekali tengok budak Echah tu macam pelakon Korea pun ada..

Kehkehkeh..

Gieyana said...

rajin benor ko masak jer..bila nk menjamu kita plak nih..

~ Aku igtkn SPA tue Suruhanjaya Perkhimatan Awam..rupa2nya Spa daaa...hehehe

++eden|essey++ said...

syana > huhuhu..kate nk smsm ako jd ke x...last2 ko dah jamu....sadis giler..

mummy aryan syamil said...

ni cilok dr resepi kim ke ehehhe

SyaNa said...

diana~ aku mmg suke org dtg umah..korg pun kalo nk dtg btau. aku suke jamu org

en cerpelai~ mmg pun..ade gaya la..comell kan
hahhaaa

gieyana~ sabo la ko suruhanjaya plak peginye..hahaaa
meh la dtg umah..

jaja~ nnt aku buat besar2an..ni agenda ngejut2 je ni

shiera~ kalo aku cilok resepi kimm sure lg gempak..ni resepi campak2 jek..

mama tisya said...

aku jelesss cz tk dpt join..mlm2 susah ler wei..dating siang2 ler..:-p

ari2 ckp bakal adik ipar masin mulut tu...amin..cik hel sure suka...kekekeke

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

huwaaaaaaaaa....
korang pinggirkan aku...
kecur air liur tgk spegeti tuh..
cik hel dtg senyap2 takmo g tau aku..
hahaha

cintaKusayangMu said...

k.syana...nk wat mkn2 nnt roger tau..haha...ni budak muka xmalu suka dtg mkn umah org nk dtg...hahahaha

~diAhOntHeblOg~ said...

wah2..xjempot pon!! telan air liuq je nih..ekekek

Liana said...

sedapnya...bila ler dapat makan syana masak nie.... giler lapo tengok itu menu!

Anne Zain said...

wahhh...leh try nih...hhihihi

Mamamanja said...

aku x pandai nak masak2 spageti bagai nih. lagipun pakwe aku x makan menatang nih sumer. so selamat ler hehehehe

payiet said...

kem salam ngan ain chumel itu huahuahua

helena's said...

aah la bakal adik ipar..paling ok ngan ejam la..aahahha pasan daku..

kak..sedap sgt da spaghetti tu..haih..rasa nak spaghetti bakar ne..lasagnia..muehehe