IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, June 5, 2009

Kepala ku pusing macam gasing daaaa

fenin kepala aku skrg ni. ok sume da maklum aku nk benti keje kan. sbb aku dpt tawaran jadi Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) kt SMK Taman Melawati. start 16/6 ni. time aku canang2 smlm nk benti keje aku tak bg surat kt bos aku lagi. aku mcm konfiden je la bos kau teros agree..sekali td dia masuk aku bg surat tu dia suh aku pk balik..huhuhu

dia ckp kalo utk kebaikan aku dia tak kesah nk terima aku benti. tapi dia kata mmg terjamin ke kalo msk GSTT tu dapat pergi kursus KPLI tu. aku ingat aku da buat keputusan muktamad. tapi bile bos aku bg reaksi mcm tu aku jd serba salah plus aku mcm takot plak..mcm2 la plak aku pk..nnt kalo aku jd GSTT camne nk buat loan umah..

korg...tolong aku wey..bg pendapat korg. aku kena buat keputusan ari isnin ni. bos aku bg balik resign letter, dia suh jmp dia monday depan. camne ha???
aku buntu btol..kalo korg mcm ne??

opis skrg ni mmg gaji suasana keje sume ok..aku mmg hepi kt sini..tapi bile pk blk ape bos aku ckp tu mmg btol pun. tapi tolong korg bg pendapat tolong aku ye..

plssssss


13 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kalau kita pun pusing kepala ... aah yer .. plan syana nk beli umh sumer kan ... cuba ty kot2 sapa2 member online nieh ada pengalaman jd guru GSTT .. hrmm .. maybe dorg leh advise

ppb_ppkp said...

erm..GSTT selalunya sekejap jer syana.sebab kebanyakan depa amik lepasan KPLI.
syana..aku rasa better ko teruskan ngan keje ko lani.sebab nanti dah jadi cikgu sandaran bila2 boleh dibuang.ni pendapat aku la.
ace cuba tanya pdpt org lain laks.

JiEjAh_DeEn said...

syanana
aku pernah jd GSTT ni setahun tp akhirnya aku pilih jln hitam ehhh bukan , aku pilih kerjaya lain.

x berani kata gstt ni x menjamin ,
may be x seswai tuk aku ..

harap ko dpt pilih yg terbaekkk.
ishtikharah mlm ni tau :D

helena's said...

alamak..saya tatau nak ckp sebab takde pengalaman n tatau pun pasal GSTT tu..

tp ape pun keputusan akak kte sokong..hehe

cerpelai said...

Terpulang.. Pilih kerjaya lama atau 'the most nobel job in the world' = guru.. bak kata Profesor Ungku Aziz..

Kalo sis selesa kat tempat lama, jangan berenti.. Kalau suka mengajar, berenti.. Kerja ikut minat.. makin minat makin rasa berbaloi..!!

~ RoSLizA ~ said...

jangan berenti....apply KPLI terus. selagi tak lepas, apply lagi dan lagi. GSTT tak jamin. Bebila cukup cikgu, derang boleh buang kita. Cikgu dah telebih2 dah sekarang ni. Cikgu yang ada kat sekolah pun boleh ditukar2 bila ada lebihan guru. Kak za nasihatkan...teruskan keje n dalam masa yang sama apply KPLI.

azila arip said...

pndpt aku baik teruskan keja yg ada skrg. sbb ko dah selesa keja skrg. klu msk keja baru kena start all over again. klu cikgu tu keja tetap xpe la.

payiet said...

beb, aku rasa itu skola cousin aku , sekian

azra said...

Syana,aku stuju dgn org2 yg xbg ko berenti keje.GSTT aku syorkn utk org2 yg lum ade keje je..
aku prnh jd GSTT,xde jaminan ape2 pn.boleh bibuang bile2 suke je..
gaji?mmm,no komen...hehehe
all the best 4 u..

nursu said...

salam syana..sy silent reader blog awk n nak bagi pandangan skt pasal your choice..sy rasa awk patut teruskan keja skkrg dan sentiasa apply kpli selagi masih di buka..sy lepasan kpli dan dah posting skrg..pendapat sy kpli lagi terjamin dr gstt..harap awk dapat buat pilihan yang bijak..:)

MRS. K said...

my cousin jadi cikgu gstt staon je kot.. pastu tak dpt sambung dah.. skang menganggur..

sugarplum said...

Salam syana..
ak dah lambat kasi suggestion ke lom neh? tapi ak tetap nak leave something.... mmg betui sangat2 la kata most of the commentor... GSTT ni mmg tak terjamin..ak dah bergelumang dgn donia guru2 ni almost 5 yrs... GSTT tak menjamin ko komfem dpt KPLI pun.. tahun ni je pun,gstt for sekolah rendah dah tada..yillek pochik... nak gantung kat sk menengah je...tu pun cikgu2 grad kpli melambak... cikgu UPSI...yg amek bhgn pendidikan kat universiti2..and from maktab(KPM) itself... dulu mmbr ak jadi GSTT..pastu pengetua dah tak berkenan..next year..tak dapat sambung pun.. betui kata kak rosliza tu..ko jgn jemu2 apply KPLI....tapi jgn benti keje dulu.. pepaham je la zaman2 laa ni...nak2 ko dah comfortable sangat dgn kerja skrang...

pasal loan tu pun satu gak....
hehhehhehe...gstt ni ala2 sementara2 gitu..

but syana.....
its all in your hand,k dear...
kalau u rasa thats fine...
u nak gigih sambung kontrak every year.... tada masalah k? semua2 ni suggestion n idea je..at the end u have to choose by ur own... doa n istikharah..kdg2 mmg rasa cam ala2 terjerut jg la kan? ;)

u do take care of urself taw..

ni ak..sha @ telurtembakul.fotopages

Liana said...

syana...ada betulnya...memang GSTT tak jamin ko dapat KPLI. Yg mana dr GSTT dapat ambil KPLI sambil mengajar tu...memang nasib dia orang dan kebaikkan guru beso dia orang! apapun semuanya terpulang pada syana...