IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, June 3, 2009

Aiyooo yooo

mmg aku skrg ni kuat mkn. asyik la rse lapar.td de bedak 1 bungkus nasi lemak. next week syarul da bg green lite gi gym balik. so lega sket ati aku. bistu kalo aku tahan makan mmg rse nk muntah sesaja. mcm org kebuluq tak makan brape hari. adoiii mmg kopak duit. kalo dulu takde duit bleh la lagi pose ke diet ke kan. ni mmg tak bleh. ko minum la air byk2 ke mmg rse lapar tu tak hilang.

so azam baru aku nk msk dinner setiap hari. doakan aku berjaya ok.
ni aku mkn kelmarin. ni kire last dinner kt luar la. lepas ni no more kedai for dinner :)
sedap tau mango juice ni. sgt pure rase mango tu. siap ade serat2 buah tu lagi..mmg tengiang2 rse dia kt tekak


ari tu mood mkn western. so oder la ni dua2 org...kami makan ni kt station 21 tp kt Damansara Damai. tapi mahal sket regenye dr Bangsar tu. rse nama je sama kot. management len kot



so abis cerita pasal makan luar. azam baru mau masak kan...

so mlm td berjaya masak kuew teow ni. aku pun tak tau la char ke goreng. sbb plan nk buat goreng kering sekali air dia takmo kering. makanye jadi la char kuew teow. hentam je la..syarul ckp sedappppp. lega aku dengar.

mmg sempoi jek bahan dia. ayam + sawi jek.

so mlm ni kite repeat mkn ni lagi ye bang. harap sedap la mcm semlm. tapi tggu siap baru bleh tau aku msk char kuew teow ke kuew teow goreng.

-sape nk dtg umah aku sabtu mlm ni??? angkat kening..heheee *siyes ni*

18 comments:

sara said...

kot2 akak da peknen x...
sedap nye mkn tu..smlm gi mkn kt SR.asben x bg nk amik gmbr mknn kiteorg....huwwaaaaaaa....

JiEjAh_DeEn said...

dappppnya ..
i like basah² gitu :D

mama tisya said...

kt dsara damai ada station 21??mhl sebba yg set tu ada jagung style victoria station kot...ekkeekke

aku suka mango juices...adus pose2 tgk gmbr makanan...uhuhuhhu

ppb_ppkp said...

aku ada petua...ko kena buh susu pekat manis skit..then ko buh sos ikan skit.

M@L@ said...

manggo juice terliur akak tgk dik oi..
mlm td pon mkn gak......npk sdap jer hang msk..blom mkn lg..bg 4 pinggan char kuew teow utk kami sekeluarga...kalo nak tau ni peberet anak dara akak si eisya...

zai@umiaiman said...

uiii aku pun slu gak shana asal wat kuewteo jd basah, asal kuewtew jd basah, baru2 ni jer jd kering kut2 hatia aku tengah kering kut waktu tu keh keh..

ok go go shana aku doakan masak2 dinner ko menjadi kenyataan... aku pun kena ikut cara ko gak ni..

Mamamanja said...

nampak pun sedap

P/s: naper aku nih... pantang tgk gambo makanan mesti terasa sedap?? :p

SyaNa said...

sara~ wey tak kot peknen..hahaaa

jiejah~ i pun like :p

erryn~ ade. nama jek kot sama. tak la mmg mahal regenye tu len la dr bangsar

imah~ petua utk ape tu? pekatkan kuah ke?

mala~ kak mmg sedap mango juice tu..berbaloi la RM2.50. kak meh dtg umah sye buat 8 pinggan.kekee

zai~ aku mmg fail bab2 kuew teow ni. tak reti nak bajet air nye.hehee chaiyok!!!

SyaNa said...

mama~ ko sdgr pose ke?? mcm erryn tu ye la tgh pose. sume dia nmpk sedap

helena's said...

lapa ohhhhhh...lapaaaaa..lapaaaa

nak g lunch jap...lapaaa

ahaha

mummy aryan syamil said...

yang...cm sedap je char tuh...tlg mskkn tuk aku yer...ko msk gerenti sedappp:D

Mya said...

aku igt nk blk taiping minggu ni. si payiet lak balik PD. kalau tak, harus aku terjah umah ko syana! :p

~Atie+Farid~ said...

ko wat kenduri ke sabtu mlm? kalau makan2 free aku nak dtg la...tkpun kan, aku ajak iela g umah ko la..iela ajak aku dating sabtu nie

ijan@2 aka ummihakimi said...

selalu menjadi silent reader....

jom tuka link..

Anne Zain said...

PERGHH jus tu...tgk kaler je dah tau sedap..h.ihihih

TiNiE said...

peh terror gak ko msk syana ek..
apa jer ada bedal..janji kenyang sudah...

Nana said...

wah..cedapnye..
ada apa umah ko sabtu ni?naseb aku xde sini...hhehe

azra said...

kt sek.2 shah alam pn ade air mangge mcm 2 tau.lamenye x hirup...slrupppp..dapnye..

masak syana jgn xmasak.aku tiap2 hari kene masak tau..SRT lh katekan..Caiyok caiyok..