IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Sunday, June 21, 2009

Rezeki Allah

Salam kawan2 ku sekalian...

aku bercuti esk (isnin) sbb ade appointment kt hospital putrajaya..mmg aku debar sgt sbb nk tau result treatment aku that day..ari ni aku akan di x-ray, tapi result kuar 1 July nnt..so aku harap2 ade la sinar utk kami ber2

tapi kalo kite berusaha mcm mana pn kalo Allah takmo bg lagi still takde kan..tapi aku hanya berusaha utk ade zuriat sdiri.tapi aku bertuah sbb family terdekat mmg takde pressure aku pasal anak2 ni..tapi ade org luar yg lebih sudu dr kuah..hellloooooo takkan la aku da kawen 4thn tapi takmo anak..gilo apo???
tapi mungkin Allah tau ape yg terbaik utk hamba dia..so aku redha..janji kite berusaha plus tawakal saje..perjalanan hidup kite mmg da tertulis kan..

ade org ajar aku suh jawab gini kalo org tanya "bile ko nk ade anak???"
-"rumah aku da beli, kereta aku da beli, barang2 yg aku nk sume kebanyakkannye aku da beli...cuma anak jek aku tak bleh beli..kalo bleh beli da lama aku beli 10.."
(aku tambah2 sket :p)

yeeee aku tau, ade gak anak yg bleh dibeli..anak angkat...tapi zuriat sdiri, darah daging sdiri lebih diingini...

so kawan2 aku, sile jangan tanya bile aku nk ade anak bagai...ko jaga je anak ko baik2..ko nk beranak setahun 1 pn aku tak kesah..


-ttibe jadi entry emo plak..

19 comments:

ppb_ppkp said...

SYANA..RILEKS....AKU LAKS JAWAB MCM NI..MALAM NI NA BUAT TELINGA..MALAM ESOK BUAT KAKI..
AKU SOUND TERUS..AWAT HANGPA PANDAI SGT KA BUAT ANAK??KALO PANDAI MEH TUNJUI DEPAN KAMI..IHIHIH..RILEKS...IMAH RASA XLAMA LAGI REZKI KITA..INSYALLAH.
IMAH DOAKAN SYANA N SYARUL CEPAT2 DIKURNIAKAN ZURIAT.AMIN.
HANYA YANG MELALUINYA AKAN MEMAHAMI.CHAIYOKK SYANA...KERJA KERASSS.

mama tisya said...

ko cuti ye..br nk bergossip..mcm lama je aku cuti kn...heheheheh

smoga ada sinar utk ko & syarul...kalo blum ada rezeki jgn sedih2...ignore je ckp2 org...mulut org mmg tkleh tutup...cthnye kalo blum kawin tnye bila nk kawin..dh kawin tnye bila nk dpt ank..dh dpt ank tnye plak bila nk tmbh lg...mmg tkkn abis org bertanya...smua allah dh tentukn..hrp ko tabah hadapi smua ni...

CaMaRPuTiH said...

InsyaALLAH akan adala rezeki korang berdua nanti. my sisnyer condition lg sedih.. 11 thn kawen xde anak lgsg. bila jmp doc, smp doc ckp "awak xkan boleh beranak"! sbb dia di datangi penyakit SLE yg mengundang risiko kepada dia kalo mengandung esok. Sudah tertulis sesuatu utknya dan saya tahu dalam keredhaan, hatinya sangat terobek.

So... hope Syana sabar. Ada org lebih teruk dari kekurangan diri kita.

Nana said...

aku faham perasaan kau...mmg pressure klw org asik tanya bila nk dpt bb??aku kawin stahun br pregnant, tu sebab aku plan, xkan aku nk bgtau org kan...kita tau la..kita lom ready time tu, tp org dok sibuk2 tanya soklan tu.mmg tension.
klw ada kwn2 aku yg dh kawin lama tp lom dpt bb aku xpenah tanya soklan "bila nk dpt bb" sebab aku tau mmg sakit ati dgr soklan tu..aku dh pnh rasa...
hanya org yg penah mengalami je yg akn faham menda ni.

++eden|essey++ said...

oit kawan....ko jgn tension2 k..masuk tinge kanan kuar tinge kiri...janji ko x kaco org dah...bia pi org buat kite, janji ada balasn dariNYA nnti..itu jek prinsip ako...ko juz kool...hepi2...senang2 hati...ade nnti rezki tuk ko nnti, cume cepat ngan lambat jek....so jgn tension2 k...kawan2 ramai yg doakan tuk ko...

CINTAMANISZ Lite said...

Syana; Jgn emo ye. Kool aje tau. Bukan apa..tekanan ni pun antara sebab tak jadi gak. Akak ada sorang kawan yg sampai berenti keje gaji ribu-ribu semata-mata xnak tension keje mengganggu-gugat SEBELUM wat treatment kedua SELEPAS gagal ngan treatment pertama ngan TAFF.

Ayu Jaffar said...

syana...

selalunya famili takkan sakitkan hati kita, tapi org luar yg selalunya lebih sudu dari kuah....

jgn tension2 ok :p

Liana said...

Syana...sabo yer... Abaikan kata2 orang yang tak tau nak jaga hati orang tu...
Kimm doakan semoga syana cepat dapat baby...
Syana jangan banyak fikir, rehat cukup, jgn tension...InsyaAllah...kalo dah rzeki tak ke mana kan...

helena's said...

kalo anak tu kite cakap nak terus dpt bole la kan,hehe biase la tu manusia..
kang da ade anak,,bile nak tambah.haih soklan takkan habis.,

saya doakan akak dikurnikan zuriat cepat2,,kang diam la org yg sebuk sgt tu..hihi

azra said...

Manusia merancang,Allah merancang..Allahlh sebaik2 perancang..usaha tawakkal..insyaallah..Allah makbulkn permintaan kite...

M@L@ said...

sabo yer dik jgn peduli org luar nak ckp aper buat pekak jer...kalo ada rezeki ada lah byk2 lah berdoa pdNya..

eixora said...

relaks geng...
kita sama2 berusaha keras yer...
aku pun dah lali dengan pertanyaan yg dulunya buat telinga aku bernanah... yg penting HAPPY!!!

Mamamanja said...

xpe la wehh... ko sabo jerk.
ada rezeki ko insyaallah.
lambat cepat jerk.

* pls vote for harith for contest aksi menarik. cara2 nak vote ada di blog MM. TQ

mummy aryan syamil said...

yangg....aku sentiasa doakam yg terbaik tuk ko & syarul

Anne Zain said...

hehhee...betul tu..ko ckp je beb camtuh...dorang tu taim tanye mmg kemain...same la kes aku...tanye bila nak kawen la itu la inila..kang aku sapu je sesape wat laki, pastu kalau laki aku tak bg aku mkn dorang nak ke dtg tanye...dah mkn? ada duit nak mkn? tak punya!! eh aku lak emo..hihihi

ratu78 said...

syana, jgn tensi2...wpun aku tahu mmg tensi kalau org dok tanya soklan gtu...kdg2 org keliling ni mmg lebih sudu dr kuah..tu yg susah tu hah...nak2 yg tanya tu senang plak beranak, bunting pelamin lah per lah...dok tanya kat kita bila nak pregnant lah per lah...biasalah tu, masyarakat kita mmg gtu, suka sgt tanya bab2 tu..baru 2-3 bulan kawin dah sibuk dok tanya bila nak dpt baby...ish..heran aku...aku mudah gak emo kalau bab2 ni weh...

semua tu dtg dr Dia..hanya Dia yg tahu per yg terbaik wat kita...

ada rezeki ko, insyaAllah ada...at least ko dah berusaha...

take care okem !

mama_umar said...

don bother ckp2 org k, jgn slalu nanges tau,hehehehe, just jage diri baik2..ko saket dlm perut ape weh? riso plak..

::YanN:: said...

yang..ko ngan aku sama...
abaikan lah sumer tuh...
nanti Insya Allah, sampai gak time kita...

bulan said...

ako doakan ko ye syana.. sampai masa nanti ade la rezeki kita, semua tuh kerja tuhan.. biarla org yg tya soklan2 bongok tuh, ako skang klo org tya, ako jwb tya le tuhan.. xde kowser nak layan xde rezeki2 lagi dah.. ekekeke.. jom kita hanimun lagi...