IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, June 12, 2009

Demam Campak

smlm after maghrib teros cergas gi umah kak ina. nk tgk arip kena demam campak. sian aku nengok..tingat time aku kena demam campak time nk tggu result UPSR. hazab gile ko. nk tido pun tak bleh baring sbb gatal tak terperi. end up aku susun kusyen tinggi2 pastu aku bersila letak kepala kt kusyen tu.
pastu kalo mama nk goreng ape2 ke dia halau aku kuar dr umah..ntah mmg ade kot pantang larang time kena demam campak ni. tak bleh makan kicap la.
tapi alhamdullilah la tak plak parut2 ke kt badan aku ni ha. badan aku tak kesah la sgt kalo ade. jgn kt muke la kan. muke da la tak comel mana ade plak parot2 ni kan. aduhh jatuh saham aku :p


semalam time nk balik tu aku siap2 la pakai tudung. sekali si arip ni dok la mcm meragam nk tukar pampers baju bagai. ingat kot dia tak selesa ke kan. rupenye nk ikot pakngah nye balik..selalu takmo ikot kalo nk bwk gi jalan ke. smlm beria dia nangis. smp ke paking kete tu dgt dia dok nangis..sedih aku tgk. nk bwk ronda2 da lewat mlm sgt. tak elok la kan nk berembun gitu. tak sehat plak tu dia. so biar je la even hati aku time tu mcm nk nangis da..
nnt makngah & pakngah bwk arip jalan2 ye..arip sorg je..abg adam tinggal :p




-tumpang kasih anak sedara jek

1 comment:

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit