IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, June 10, 2009

Lagi langkah selamatkan bumi :)

ok tadi aku story pasal aku guna beg utk soping kt pasar malam kan?
ni aku nk story plak pasal air.

kt opis aku ni mmg dorg supply mineral water tau. so ko bleh amik la brape botol ko nk minum 1 ari. tak kesah. no limit
tapi aku rse skrg ni aku nk tukar habit tu. aku nk bwk air dr rumah. tapi masalah nye aku malas la nk masak air pastu tggu sejuk tuang dlm botol kan..
last sekali aku dpt solution :)

aku beli benda alah ni..PORTABLE WATER SYSTEM..bukan mau pomot ye..tapi mmg sedap air dia..setanding la air mineral yg ko beli RM1 sebotol yg kecik tu..
pastu sungguh mudah. ko tadah jek air paip tu pastu teros minum..
takyah la nk beli yg besar gabak tu sbb yg tu konfem2 ribu riban kan?? yg ni hanya RM399 jek..





pastu aku tuang la dlm botol ni ha..so aku bleh la save penggunaan botol mineral tu..biar la org len yg minum mineral water tu..lagi pun bagus ko tuang dlm botol ni sbb mmg sukatan dia 2liter..kan badan kite kena minum sekurangnye 2 liter air sehari..so ko bleh la bajet 1 hari tu ko minum brape lite...




tapi aku kkdg tak abis pun 1 botol tu..letih gak nk minum 2 liter air sehari..

-ari ni entry pasal kempen saje :p


4 comments:

Anne Zain said...

aku nak minum yg 500ml tu pon payah syana...kekeke...tak reti nak wat camner lgi...

~Atie+Farid~ said...

syana...aku dah lame amalkan minum & bawak botol air gini g opis..aku nye kaler ijo....kate kempen selamatkan bumi..harusla kaler ijo skang

Mamamanja said...

sebulan baru abis 1 botol tu huhuhu.
tapi kalo sejuk seminggu abis la hehehe

Ayu Jaffar said...

kalo suam2 ke @ letak ais sikit bolelah abiskan 2liter sehari.... tapi kalo kt dlm botol memang kak ayu tak usiklahhhh :p