IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, June 1, 2009

Pangkor Part 1

slow gile nk update ari ni..mood cuti tak abis lagi..even cuti kt pangkor hanya la 2 hari 1 malam tapi besh sgt..

ari sabtu tu kul 5.15pagi mama kejot aku..adoiii awal gile, mama tido umah aku ari tu.sbb kan nk gerak kuar umah kul 6am gigih gak la pagi2 tu..

smp Sekinchan kul 7.30 teros cari kedai bekpes..gile awal ko bekps..org len tak bgn lagi.kedai pun baru nk bernapas..



tgk la jalan lengang jek...Jiejah ni ke kg ko???



tgk la tu muke dreber..nasib la syarul tido awal mlm tu..kalo tak sure dia sangap nk drive..nk hisap rokok pun kena cover sbb dpn mama mmg dia tak hisap



aku menten ceria..ceh



smp manjung kul 10++ kot..tak ingat plak..teros ke Petronas Sri Manjung sbb amik tempahan cupcake..ateee nk celebrate bday syarul kena la ade kek..aku tempah kt kedai ini..sedap tau
ni yg dtg anto adik tokey kedai..dia pun ade gak kedai cupcake..




cantek kan CC ni..aku oder last minit..nasib la dia mau terima..so tak dpt la aku gedik nk logo liverpool. tapi kakak tu buatkan la padang bola..jadi la ye..




pastu teros ke umah member syarul sbb nk suh dia anta ke jeti..takot aku nk paking kt situ..tak pe la sekali sekala nyusahkan orang :p

da smp teros beli tiket feri..pastu sempat lagi mama soping seliper..



ni kejadian cupcake tergolek..nasib la tak rosak terok..sedih tau..


da smp jeti pangkor tu member aku da siap tggu..en umar dia la yg carikan chalet utk aku..so kalo sape2 nk holiday kt pangkor roger aku. nnt aku bg no umar tu..

smp sana kul 12pm..selalukan check in kul 2..plan nk jalan2 dulu naik taxi pink tu..tp umar tu bg kami check in awal..alhamdullilah...bleh rest2 dulu..

da siap tu aku tukar baju yg lebih selesa..sbb panas sgt..teros cergas cari lunch..




pastu lepak2 tepi pantai..syiokk nye..even kul 12.30 tgh panas terik rela nk posing2..










tgh gosip sakan ni..






syarul tgh kecik kan badan..muat pun...







tgh2 lepak kt pantai tu teros cr bot nk island hoping + snokeling..da bayar siap2 deal kul 2pm kami smp kt pantai..tapi tu la..sbb kan brader tu pesan tak yah bwk brg duit sume. so dtg berlengang la..tak de la gambar2 kami gi snokeling kt pulau tu..tp sgt takot ok..ombak nye kuat..aku dok dlm air kejap jek..luka la kaki aku kena batu
pastu blk bilik kul 4pm, siap2 nk tgk sunset pulak..

gedik di depan chalet















kami dok kt pangkor inn chalet..ok la bilik dia..so kalo nk murah ko call umar..ko ayat la dia bg ko special price :)






tu kot tokey chalet..



antara aktiviti yg bleh buat kt chalet tu








kite pekena laksa dulu ye..tp tak sedap, kuah cair





















okey nnt sambung lagi ye..malas letak caption, biar gambar bercerita. ewahh

5 comments:

helena's said...

babah tak ikut ke?hehe..kejapnye,,mesti tak puas..pangkor best!

~Atie+Farid~ said...

bestnye jenjalan.....

syana...aku nengok ko makin kurus...

jeles....jeles...

SyaNa said...

helena~ babah keje :(
mmg pun tak puas

atie~ wey makin kurus?? meh dtg jmp dating2..tgk perot aku besar ko

Mamamanja said...

last p pangkor 3 taun sudah rasanya huhuhu

ar-adawiyah said...

aku tiap2 bulan g Manjung adik aku tengah HO kat sana...idak la pulak bernafsu nak g Pangkor...kang dah susah nak pegi baru la terhegeh2 nak ke sana...macam best plak tgk pic2 ko nih