IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, June 1, 2009

Mari kenal mentarang

tau mentarang?? ha aku ni pestime makan mentarang.so agak jakun sket. ampon ye..ni beli otw balik dr pangkor. kt area sekinchan tu mmg byk la jual mentarang ni..selalu lalu area tu mmg nampak org jual mentarang. tapi tak pernah benti beli pn.smlm mama suh beli. aku ingat mama nk masak..hehee aku rupenye kena bwk blk umah..

so beli la 1kg RM7. aku rse mahal la dia jual.sbb jalan depan sket ade 1kg RM4 tapi kedai tu tutup. so tak la terkilan sgt :p

letih2 smlm pun aku gigih masak gak sbb rse stress jek selagi tak msk mentarang tu. kot biar lama jd lain ke kan.

so smlm kukus dulu mentarang ni..



pastu kopek kuarkan isi dia..



pastu masak sambal sempoi..aku tak mkn sbb mak syarul laju2 call aku ckp jgn makan. takot ade efek kt luka aku kan. aku menurut perintah :(
tapi syarul somi yg baik..dia tau aku tingin.dia suap la sekor. nasib la aku tak gemor sgt.

dia yg abis kan sepinggan..aku suh simpan mkn esk takmo dia..
pastu dok bising ckp "syg, abg abiskan ye.." dok la ulang dialog tu..aku tgh syiok tgk hindustan pun terganggu :p
da tersedar mcm derhaka aku pun bg la perhatian. "abis kan la abg, syg tak bleh mkn"

pastu sambung mkn smp licin. owhh nk perhatian ye :)

-korg tanya resepi spageti bakar ari tu ade ke yg da try? :p

4 comments:

Nana said...

sedapnye manatang tu.
penah tgk dlm majalah 3.xpenah mkn lagi, ala adik badik kepah, lala lulu kan.heheh

NuRuL DhiA said...

Wah, terliur nye...ni balik sabak bernam nnt nak kena kena cari ni, da lama x mkn sejak hari mahal gile baban. dulu2 selonggok rm3 jek, skrg sekilo rm9, da la berat kulit..huhuhu..bebel panjang plak

helena's said...

saya pon tak penah makan mentenkedarah ne..eh!!!menatang ne..heehe tp napak sedap jek..

saya rasa la kan,kalo saya makan,mau esok masuk wad,,sebab da bengkak2 badan!haha

SyaNa said...

nana~ haah adik badik kepah lala lulu la ni..hehee tp syarul ckp sedap lagi kerang

nurul~ murah la dulu RM3 jek ye

helena~ ye la kamo elergik kan..rugi..rugi...