IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Tuesday, June 30, 2009

Tolong daku...

salam kawan2...
aku nk mintak tolong sket bleh?? bolehh la...plsssss
hahhaaa suspen jek kan..
ni nk tanya korg senang ke nk msk blog aku ni? kena tggu lama ke nk kuar page nye?
sbb aku check blog aku mmg da lebih dr limit dia.
tapi kalo bleh aku takmo la buang sidebar2 aku tu..
& aku malas mau buat 2nd blog utk letak link korg..
tapi kalo ramai yg kata ssh mau masuk blog aku terpaksa la aku wujudkan 2nd blog tu

harap korg bleh bg kerjasama ye..
ape yang penting???? kerjasama....ape yang penting??? kerjasama....

ok tq :)

Meh cuci mata ngan tekak ngan poket :p

aci tajok panjang gitu?? blog syana = blog makan!!!
so haros la ade story pasal makan2 kan...disebabkan ade byk yg pending tak update lagi dlm memory kad aku ni, aku lambak kan sekali 1 entry la ye. kalo sape2 yg tgh pose sile pangkah laju2 blog aku ni. kepada sape2 yg tak shuke aku selalu update psl makan sile nyahhh dr sini. sbb ramai jek yg suke aku story psl kedai makan yg aku pegi..
ni ala2 Jalan2 Cari Makan..
aku pn mcm nk jd sebesar Maria Tengku Sabri tu :p

ok di mulakan dgn Dessert Bar Plaza Damas.
aku yg ceriaaaa



nyummy grape ice blended
kimm punye ciskek..shedappp


aku amik set ni sandwich ni. hanya RM13.10

dapat sekali dessert yg mula2 tak sedap last2 sedap plak :p


kejadian makan2 ni bukan ari yg sama tau..aku tak ingat bile da..lama sgt teperap gambar..

syarul ajak dinner luar. so aku suggestkan ke Big Plate kt kg melayu subang kot..kenape kot?? sbb aku tak sure.kang salah maluu aku. so sape2 yg tau sile bgtau kt kotak komen ye..aku pernah makan sekali b4 this ngan kak phira.lamaaa da..time kami anak dara pingitan lagi.tapi time tu mmg sesat larat la..da dia yg drive sdiri plus dia gak yg mencari jalan.harusss la sesattt

tak sangka ade lg restoren ni kt situ. tempat yg sama jugak tu..mmg sonokk sgt sbb syarul berjaya cari kedai ni..tq abg!!!


menu. ade yg mahal, ade yg murah..tepuk poket tanya bajet :p

eiieeeee kalo kitorg ni still bf gf sure gado sesaje sbb tgn tu tak lepas2 ngan hp..kejap2 kang bunyi sms kejap2 kang org tepon..hanginn tau nasib suami, kalo bf aku majuk lama2 :p
tp aku tau sape yg di sms & tepon tu..so no curiga2..sbb tiap2 malam aku check hp dia..awas!! kalo ade sms atau no yg aku was2..hahaaa


aku kuat cemburu tau..tapi aku trust suami aku..ewahh ni entry sye percaya suami ke???


ok..ok..back to story makan2..ade sup dlm roti..aku pilih sup ekor. syarul ingat roti tu buah kelapa yg da di buang kulit..


mango juice yg pure..rse kepekatan & serat2 nye


aku lupe nama dia..tak slaah Kambing Banting ke KAmbing Kelang..gitu2 la..nama makanan dia mmg unik sket..so ko pilih la ko nk daerah mana??


syarul punye aku lupe teros..ape ye?? Lamb Chop kot

da nama Big Plate kan..harus la tak abiss..mmg big portion tau..mengah2 aku makan

ok tu saje laporan bergambar utk ari ini..jumpa lagi pd minggu hadapan dlm Jalan2 Tambah Lemak..
jangan lupe kunjungi restoran2 yg sye nyatakan td..
selamat makan!!!

Monday, June 29, 2009

Kasi Leleh...

tadi lunch ade urusan di Public Bank TTDI. punya la lama aku nk makan SR ni..tercapai jugak :)


aku buntu mau makan ape mula tu..sbb aku more teringin iced blended dia. so amik la noodle tom yum soup ni.



kim amik ayam ni. dalamnye ade cheese..heaveennn

aku yg kesepian :p

owhhh aii laikk...aku menjadi pecinta iced blended



pastu gedik amik brownies..tak abis pun..yess blk ni nk gi work out..kasik buang sket lemak2 makan td :p


hellooo org kuat IRC..bile mau bukak cawangan kt area Sri Hartamas??? mau aku lunch sana ari2..ye la ade gak pekdahnye kan. dapat gak income dr mkn SR tak dpt ape :p

IRC: Makan2 lagi

sabtu lepas aku jmp erryn kt IRC Setiawangsa. motifnye nk belanja erryn makan. kirenye dia org pertama yg aku belanja IRC ni..ekceli bukan aku yg bayor pun..tapi seseorg :p

IRC Setiawangsa baru je bukak. so nampakk canteek lagi..

tgh nunggu org yg nk belanja. tapi dia dtg lambat. so akak tu call aku suh oder dulu ape2..aku mcm ha?? bleh oder?? yeaaahahhhh

teros order yg shedap2...
owhh makin suke cappacino iced blended

erryn ngan apple kasturi blended



mine. rib-eye black peper steak



ciken chop erryn


janji pkul 12 tapi dorg smp kul 1.30..so tekak pn makin dahaga dok sembang ngan erryn. dorg dtg teros pelawa order air lagi..disebabkan aku suke air kaler2 aku order la air ni..
ape ntah nama dia..tp shepadd ade jeli2 kt bwh tu

kami dtg sini bukan saje2 lepak makan..tapi belajar camne cara yg bijak utk dapat income..da kebetulan aku ngan erryn ade minat yg sama iaitu MAKAN!! so aku rse lepas ni hobi kami ni bleh dtg untung la..b4 ni pn lepak2 makan kt kedai2 beshh..tapi lepas ni lepak2 makan kt IRC then dapt income lagi..so tak la buang masa & duit kan..

ni la org yg sudi belanja & ajar kami cara yg betol dlm berbelanja..
TQ sifu :)

aku suke tgk muke kakak tu..sgt cute..

so sape2 yg minat nak tau camne benda ni berjalan sile la contact aku.
ym: syana_said


*mencari leader di area Utara*

Saturday, June 27, 2009

Anak sape ni..sile angkat tangan :)

ni eizwan..anak kakak sedara aku jaja.. mummy eizwan ni dok jauuuhhhh nun kt adelaide..daddy nye plak kat jepun. eizwan dijaga oleh tokmi nye..
so jaja..jgn nangis tau tgk eizwan nangis ni :)





-kejadian malam Jumaat di rumah mama



Friday, June 26, 2009

FATHER'S DAY CONTEST

INI STICKY MODE SMP 26/6/2009..SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY :)
aku gatal tangan mau join contest anjuran mamamanja..bagus la dia buat contest gini sbb bleh org2 yg takde anak mcm aku ni nk join..selalu khas utk yg ade anak je kan..sob sob

ni contest dia suh cerita pasal bapa saya...
so sape2 mau join contest ni moh click sini => FATHER'S DAY CONTEST BLOG MAMAMANJA


aku ni jarang amik gambar ngan babah..so ni je la gambar yg aku br snap ..maaf gambar tuan blog tak semenggah..
NAMA BABAH: ABDUL RAZAK AHMAD
UMUR BABAH: 50 tahun
CERITA AKU:
bukan sume org bertuah ade ayah kandung yg jaga & pelihara. tapi aku tak terkilan sbb aku dikurniakan seorang babah yg sangat penyayang & bertanggungjawab. dia la yang jaga aku dr kecik smp la aku da kawen ni. kasih sayang dia utk kami adik beradik mmg tak pernah kurang. tapi dulu aku mmg banyak buat salah, selalu bg dia marah. aku mmg nyesal dgn benda2 yg aku buat dulu.
tapi dalam banyak2 keadaan, aku paling terkilan pada hari pernikahan aku. setelah ape yg dia korbankan dari segi tenaga & wang ringgit untuk bg aku kawin tapi satu je yg dia tak bleh buat. Iaitu jadi WALI aku..aku sedih + terkilan bile tgk dia duduk kt bahagian tetamu. tapi, dia tetap BAPA PENGANTIN pada hari tu..

bagi aku walau ape pun keadaanye, Sarjan Razak ialah Babah aku dunia akhirat..takde sape layak amik tempat dia!!


Babah, tq for all that u have done & being the special man u are..happy father's day


*hanya luahan hati seorg anak*

Lunch Date PCM

wohooo ari ni sgt stress..sebab cari paking kt OU ssh giler..awat la korg sume nk pegi OU time aku dtg..why??why???
kim: (dia tgk aku stress) beb nk cekelat??
aku: takmo la..nak nangis..*teros aku tekan hon kuat2*
gile aku ni tak leh tahan stress..


ok back to the story.
td ade lunch date ngan erryn, ratu & mamamanja..alkisahnye mama tak tau yg aku join dorg kt tepanyaki ni..ala2 seprise la..pastu elok plak ssh cr paking so mmg dia tak bajet yg kami dtg..

da smp tu siap pasang lilin atas kek siap2 kt luar kedai..tq la brader tepanyaki sbb tolong litekan lilin & pegang kek td..
pastu msk tu nyanyi hepi bday to u..
cantek tak kek ni???


tgk tu org umur 30 nangis..hahaaa
terharu ke beb???



kami di Tepanyaki OU








smp tu dorg da settle makan..kami ni br kedek2 nk ngoder..stressss plus lapar..

feel mcm kt negara jepun..

kesimpulannye menjadi la suprise kami ari ni..pastu masuk opis da pkul 3.10pm..nk masuk takot2 sbb nmpk kete bos kt bwh..cuaakkkk
tapi nasib bos tak marah :p
-gambar lawa dr camera erryn. gambar blur dr camera aku..sob sob-



Bercanda bersama blogger

ni story ari rabu.. aku telah mengheret syarul tgk teater di Muzium Shah Alam..sian dia tgh bz mau exam lagi 2 minggu..tapi demi aku sanggop dia ikot..ateeee kang kata kurang kasih syg somikan :p

so lepas maghrib teros laju2 tuju ke Shah Alam..kekdahnye Kak Dilla menjemput nonton teater bertajuk "Pegawai Khalwat"..cuak weyy tajok...beliau berlakon dlm teater tu..
ade lagi 2 org blogger yg juga dtg memberi support..mya & payiet.

syarul 1st time tgk teater, so agak teruja di situ..
syarul: nnt dia tukar2 set camne???
aku: bang..kalo kt Istana Budaya ye la dia tukar set ala2 canggih gitu..ni jgn la expect mcm tu..ni mcm pentas sekolah je..mungkin dia gelapkan pentas pastu dia angkot la barang2 tu tukar set
*end up set nye tak tukar2 pn..


selesai persembahan..eeeiiii mamat tu tak abis2 ngan hp dia..kejap2 kang munyik..hanginnn jek..

sori la gambar gegar...somiku ketaq2 tangan..

owhhh sunggoh encem anak kamo kak dilla..dan juga sgt bijak
ttibe ade tangan gadis pink :p


mari kite posing2 sat sambil tggu pelakon siap2 nk gi makan....ha??? makan???? i love this part :p

aku & Amran Si Penarik Becha ..

lepas tu plan mau santap di William..mula tu kami lead jalan..last2 kami smp paliiingg lambat..sebab nye ade urusan...smp2 depa da pulun baekkk punyee


mango blended..gile malam2 minum ais..smp umah tu kembung perot aku ngan angin..


syarul bersama lamb nye..


tq kepada sape2 yg concern pasal kesihatan aku..tq sgt2..aku mmg pantang bab makan ni..tp pantang tgk la..hahaaaa
tak de la...dgn berbekalkan ubat doc tu aku rse mcm selamat je skrg ni kalo aku makan..agak2 gatal or pedih aku telan ubat doc bg..sbb nafsu aku ni tak reti nk pantang...yee..aku mmg tak berdisplin



mya, kak dilla & syana


gaya blogger tegar :)

insan2 di atas ni ekceli opismate syarul..tapi aku tak pernah kenal pun..dulu ade la sekali jmp kak dilla.tapi aku tak cam..lama sgt da..
sekali bile join dunia blog ni baru aku kenal depa2 ni..

pastu keluar la dialog ni
aku: abg...dorg ni kategori member sape ni?? member abg ke member syg???
syarul: ala...abg jarang sembang ngan dorg..
aku: owhhh syg cop ye..ni member syg tau..sian syg tak ramai member..
hahahaa..boleh nak cop2 member??? :p
-kesian aku kan :(