IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, July 20, 2009

Aktiviti sehat vs tak sehat

ape yg sehat & tak sehat?? sabtu lepas aku buat 2 aktiviti. 1 yg sehat 1 lagi yg tak sehat..
pagi2 bangun tu mcm biasa wajib tgk Friends. pastu kemas2 umah ala kadar..
smp ke tghari da mula bosan dok umah (after syarul kuar) so pegi ke gym berseorangan..yeahh itu aktiviti yg sangaat sehat kan???
disebabkan tak ramai org work out ari sabtu, so bleh la snap2 posing2..

1jam gak la lepak atas tu..lepas tu pegi sauna 15minit...memanggg sehat kan kawan???



aku dok tunggu gak sape2 nk kuar ngan aku ari tu kan..sbb mmg aku free plus syarul izinkan aku lepak2..tapi lamaaa tunggu takde sape pun call..sob sob
elok aku sudah mandi check tepon, ade 5 miskol & 1 sms..oh god..sape neh??? ingat syarul panggil pulang..rupenye...
.
.
.
.
.
.

adikku Helena call..mmg da plan ngan dia nk dating2..cuma tak konfem bile..finally, dapat gak dating2 ngan awk..
Ain, syana & helena..ain ni bestfren helena..aku mmg kagum ngan mereka berdua..gigih membuat bisnes. dgn SPA bergerak la. dgn produk kesihatan la..mmg tabik toing toing la..

ramai gak yg bg respon gini:
aku: eh aku tak bleh jumpa la..adik ipar aku dtg umah..
mereka: adik ipar ko yg helena tu ke???
aku: eh bukan la..adik ipar aku, adik syarul (noni)..
mereka: eh..helena tu bukan adik ipar ko ke??
aku: terdiam

*ok kt sini aku nk habaq ye..dia bukan adik ipar aku btol2..hanya mainan bibir saje..takde kena mengena ngan adik2 aku..tapi aku da anggap Helena mcm adik aku sdiri..so skrg ni aku tukar panggilan dr adikiparku kepada adikkkkuuu...
terpaksa buat statement ni demi menghormati org keliling*
kami have fun kt IRC kota damansara..lama lepak sanaaaa..sgt tak sehat kan..asyik makan je syana ni..padahal br je blk dt gym..
ade sape2 nk cakap aku BURUK LANTAK???
jawapan aku: LANTAK lalalaalalalaa..



malas nk letak caption kt food2 ni..mcm sama jek ape aku mkn b4 b4 ni..aku yg post entry ni, aku yg jejeh air liur..ye laaaa kate puasa kan..


aku dapat kesan, ade kalangan korg yg tak brape selesa bile aku post banyaaakkk entry makan2 kt blog aku...aku tau dorg tu risau kt aku, ye la kan aku sebok nak kurus kan..tapi asyik la entry makan2 kan..camne la nk kurus..tq la pada yg concern tu. tapi nak buat camne, aku mmg suke makan..tak dpt nk elak da..
DAN nk btau kt sini, aku mkn mcm org normal ye..3 kali sehari. which means, bekpes, lunch & dinner.. ade kala aku skip meals aku..kkdg aku tak lunch. kkdg tak dinner. kkdg tak bekpes..mmg normal la kan..
ntah nape aku kena btau korg sume neh..haaaihhhh

10 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adeh aku suka jer entry makan2 nieh .. dpt tgk gmbo pun jadilah .. naper yer ada yg tak suka laksss haihhh???

nzh1979 said...

syana sayangggg..muahahha
haih makan tu penting! eekekek
ce bgtau sket kat mana IRC kat KD tu?
pueh cari tapi tak jumpa lorrrrr
menu kat situ nampak cam byk je menu bsnding kat setapak garden..huhu

Nana said...

hehe..ko ni puasa2 pun tepek gambo makan, kang terliur kang..aku xleh tulung.ekeke..
cedap nampak nye tu weh..aih..tingin la ni..

Mamamanja said...

sekurang2nya ada la pro dan kontranya hehehe :p

oo siap wat statement lagi tuh pasal adikipar

shiemz said...

Bagus la syana... aktiviti sihat tue..shiem plan pun nak gi GYm.. ntah la bila, nie nak dekat pose lak.. tgk la camne... huhu

p/s: bagus ade org ambek berat pasal kiter... :D

eza said...

bley aku nk kata ko buruk lantak???
sampai hati ko syana tak ajak aku join melantak sama...huwwaaaaa.....
blog yg aku sgt suka sebab cuci mata aku ngan segalam makanan yang sedap2....

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

sobsobseksek..
dimanakah aku ketika ini??
ada tak korang ingat kt aku??
huwaaa...dating ngan cik hel takmo ajak aku...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nangis guling2 sampai kedah..majok..

kehkeh

mama tisya said...

cik hel dh dating ngan ko kt irc..bkn aritu ckp nk dating skali ngan aku...hehehehe

Caynie De said...

nyum2..sedapnyer..

helena's said...

saya nak jadi adik ipar kaksyana..tp keadaan tak mengjinkan..kehkehkeh

jadi saya dengan rasminye..adik kaksyana..hehe

love u kakakku!

err mamatisya..ritu,,mamatisya teda,,oh jauh kut..hehe nt kte makan same eh..saya suke orang belanje ne,,miahaa