IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, July 29, 2009

Cerita dari Sabah~ 24 July 2009

adoii bercinta nk update ari ni..bz plus takde mood mau update :(
letih sgt2 tapi at the same time, tak sabar nk share gambar ngan korg..
malas la tulis panjang2 ye..korg pun aku tau suke tgk gambar jek kan??

flight saje je aku amik kul 6.45 pagi konon nk tgh sun rise la..gigih bgn kul 2.30pagi siap2 segala..kul 3.30pagi en. saupian & cik ejan smp umah..depa ni member syarul..nasiibb ade member yg sanggup anta ke LCCT tgh2 pagi buta tu..tq sgt2

smp LCCT kul 4.30pagi sempat la nk bekpes lite2 dulu..kite mkn McD ye kawan2..


kul 5 pagi teros cergas check in..yeahhh aku paksa syarul pakai mask..tapi tgk kt airport tu selamber jek tak pakai kan..kata H1N1 makin menular..agaknye yg domestik tak terok sgt kot..tapi aku pakai gak..mcm ala2 gadis arab pakai purdah kan..nmpk mata jek..misteri tau..aku suke :p



gelap gulita di luar tu..


tapi flight delay 10minit..so matahari da naik sket2..tak best la..tak dpt tgk..sob sob




dapat la tgk sket2..syarul kata kalo sharp kul 6.45 gerak, mmg lawa gile la matahari time tu..

ok da smp LCCT KK..

tggu member syarul lama sgt so makan KFC dulu sambil layan wifi..sempat la update blog & berYM ngan Puan Fieza..tgh syiok2 layan YM smp plak member syarul tu..

ini lah member syarul, org Sabah..nama dia DINO..nama betol aku lupe la plak..tp mati2 aku ingat nama betol dia DINO..yeahh dia dtg naik lori pick up..time ni aku da gelak2 da..mcm hahahahaaaaa naik loriiiii..matik aku kena dok blkg kan..heheeee

tapi takde sape dok blkg..dok ber3 kt depan tu..ngan aku pelok beg tu..mcm comel jek :p
naik lori pun aku tetap hepiiii..sbb lori tu comel..pastu econ kuat, mmg syok lalalalaaa

sian luggage ni terbaring kt blkg..
pastu singgah kt umah Dino, tukar kete yg mampu bwk kami sume mendaki bukit2 nk ke Poring..gile ko nk naik lori tu..nangis lori tu bwk aku ngan syarul..pastu ngan beg yg bagak tu lagi..

ni dia..jambatan Tamparuli..



ok sampai sudah ke PORING..setelah 2jam lebih naik kete smp gak..kami stay kt chalet ni..
gambar dlm chalet aku simpan dulu..nnt aku tunjuk gambar2 hotel jek..kasi suspen sket..ceh
lepas rehat2, mandi2 teros kuar jalan2 kt area situ..
chalet ni mmg dlm kawasan utan..takde la btol2 dlm utan..kire blkg chalet tu air terjun..

layan je la ye gambar dlm kawasan tu..tak paham tanya aku..erkkk









lepas puas lepak2 kt luar tu gi beli bekalan makanan & kad terup..pastu lepak kt cafe dia..tggu bufet dinner..
tggu dinner start sambil main kad..ujan tgh melebat kt luar nun


lepas settle dinner blk bilik meredah ujan..ngan gelap segala tak nmpk 1 ape pun..harap tggu cahaya2 petir la nk tgk jalan..mmg cuak gile aku..kiri kana mmg utan kan..
tapi selamat gak smp bilik..lepas tu rehat2 tiiidooo
ok nnt sambung ari ke2 plak ye

3 comments:

Anne Zain said...

wahhh...bestnyer syana....rase nak gi gak la nnt...lom berkesempatan..uhuks

helena's said...

rindu rasa nak ke sabah,,bahhhh..hehe

ratu78 said...

hah pas tgk2 kat pcm, aku sure jenguk blog ko plak nak tgk koleksi gambar2 dr sabah ni weh....