IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, July 14, 2009

Tag Kereta..

1. when do you get your driving license?
masa tgh study kt UPM. tahun lupa..yg pasti setelah kali ke3 amik test baruuu aku past..time tu 15 Mei bday mama..kire mcm bday present mama la ni..ye la brape ratos abis aku dok repeat test kan..
takpeeee sbbkan aku sayang korg, meh aku story kesah2 aku gagal test kete..
1sta gagal- aku takot nk turunkan hand brake time kt bukit..3 kali JPJ tu bg chance suh turunkan hand brake..last2 dia ckp "da la dik..awk turun la" huwaaaaa

2nd gagal- lepas gagal bukit tu, beria babah ajar aku kt bukit belakang sekolah.ok da ade gaya bleh lulus ni. so daftar la utk 2nd test. sekaliiii tu kan..huwaaaa gagal kt paking..bukit lulus ni..paking plak fail..fail plak time nk kuar..elok jek da msk kotak paking tu kan, siap JPj tu da buat tanda bagusss dia suh kuar sekali tu "Tungggg" bunyik tiang jatuh..rupenye montot kancil belah kiri tersongkek tiang sket..jatuh teros tiang tu depan JPJ..padahal aku da kuar da tu, da nk ke tempat test U-turn plak..teros gagal...

3rd test- aku da kira2 da ni..adekah ini sumpahan utk aku?? ye la 1st amik gagal bukit, pastu bukit lulus, gagal paking. ade kah kali ni aku akan gagal U-turn plak??? oh noo..lama gak la gap aku nk amik 3rd test ni. smp kan babah bising sbb aku dok bwk kete takde lesen..FYI ujian jalan raya aku amik sekali je ye teros lulus..
so amik la kali ke3..dan aku LULUS!!! mama & babah punye hepi la..rse mcm aku lulus cemerlang dlm study la..

2. your first car is

Kancil 850. kaler biru..aku beli time study kt UPM. jangan tanya camne aku bayar ye..tp yg pasti bukan ibubapa tanggung..hahhaaa mama & babah pun tak tau aku beli..kak phira la jd gerentor..tu la kete ronggeng aku & kawan2..dan kete tu jugak la yg membuatkan aku jmp syarul..ecececee




3. what type is your car now?
MyVi kaler itam. dulu kena share ngan syarul. tak bebas mau calar2 kan..skrg ni aku bebasss mau calar2 kan ke langgar2 ke kemek2 kan ke..dia konpem tak kesah..




4. do you choose you plate number or was it given?
huwaaaa...mencik soalan ni..mencik org jual kete MyVi ni..sbb aku beria byr duit lebih sbb nk kan no 1005 (tarikh nikah aku)..tapi smp tersasar ke 16** baru org tu call aku..ye la aku bz mau pegi ke JPJ sana..so ingat hulur duit sume bleh settle..sekali tu cess!!!




5. what is the colour of your car?
Hitam itu menawan..




6. reveal 3 most important things in your car?
~ Smart Tag (tak kose nk redah jem kt tol)
~ kunci opis..kalo letak kt umah kang sure aku lupe bwk..
~ ntah la..tu je kot..penat aku pk da




7. have you ever got yourself into accident?
accident terok alhamdullilah tak penah..tapi takat sagat2 sikit tu biasa la..pastu ade skali tu aku dok undur2 kt petronas, sekali tu "BUKK" aku terlanggar kete org belakang..hahaaa
nasib la takde ape..time tu aku dok sebok betolkan wayar handsfree aku dok terlilit kt seat belt..abis kemek montot MyVi..nasib time tu da tak share kete ngan syarul..so tak bising sgt la dia..heheee


8. when is the due for your insurance & roadtax?
ermmm bulan 8 kot..ye ke??? nnt aku check ye




9. do you plan to change your car?
tak kot. ni pun da best da..andai kata nk beli kete len pun, aku nak simpan gak Myvi ni..sayangggg MyVi Hitamku




10. lets make your friend do this too. who would you choose?


sape ye??? sat pk..
~ Erryn
~ Shani @ zura
~ Helena (bz lagi kah??)
~ Mamamanja
~ Geeryder
~ Gieyana
~ Sara (mummydanny)
~ Sara (tokey card)

ha korg buat ye..nak gak tau kesah lesen korg..mana tau ade yg 3 kali amik gak mcm aku :p

12 comments:

helena's said...

kakakku,,dah tak bizi dah!!meh la dating,.rindu la oh.,.

TiNiE said...

na, akak sekali jer oh dah lepas...
siap lesen motor sekali tau..
*mode riak kejap dgn kau, dgn kau jer..hehehe*

Nana said...

3x amik ke..xpela janji lulus.kaya skolah memandu tu.ekeke...

SyaNa said...

helena~ rindu kamo jugak..moh le

tinie~ tak baik oh :(
*kak, sye da lali kena kutuk ngan family..hehee*

nana~ yeahhh janji ado lesen ye

Caynie De said...

bez2..cantik myvi tu..impian semue org tau..

RaFFLeSiA MeRaH said...

salam kenal.....syoknyer dah dpt lesen....

aRe_uDear said...

Tag keto pun ader hehee..

Anne Zain said...

hikhik...aku sekali je beb...ntah naper terterer plak mase tuh...

erm...kalau aku gi lagi kat kedai tuh...aku belikan ko ek minnie tuh...hihiihhi cute sey..

gee ryder said...

orait...tungguuuuuuu

gee ryder said...

orait...setel...
wpun ko silap org hehe

mama tisya said...

lama dh tk wt tag

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????