IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 10, 2009

Meh tgk ape aku ade..

entry pasal bil aku tu ade gak org mcm cannot believe it bil aku murah gitu..ade yg tanya aku pakai lampu ape..ade yg was2 btol ke aku on econ tp bil aku gitu..heheee takpe..takpe...meh aku tunjuk lampu2 & sumber2 letrik yg ade kt umah aku ye...
nasib malam td aku rajin mau snap gambar.tgh2 tgk Chori Chori Chupke Chupke ttibe aku snap2 gambar lampu dr depan ke dlm bilik..

ok kite mula dr depan ye. ni lampu meja makan aku. lampu dr IKEA. yg ni jarang la pasang. dulu kalo time nk kuar malam syarul suke on lampu ni katanye tak elok biar umah gelap time nk kuar..iskhh pepandai jek kan dia tu..tapi sejak2 aku kedekut ni mmg kalo kuar malam aku marah kalo dia nk on lampu ni..ala andai kata kite balik kampung pun kan umah bergelap jugak..ni lagi la gi kedai depan je pun tak kan la nk on kan..so lampu ni akan terpasang kalo syarul mau study kt meja tu..yg econ tu pn akan terpasang kalo panas gile..kami ni kategori pemanas org nye..asyik la panas..

yg ke2..yg ni yg mmg sentiasa on..even lampu meja makan on, lampu ni pn akan on..ala2 ni lampu utama la..since mlm td syarul study depan TV so hanya lampu ni saje yg ter'on'.

ok. ni la lampu lorong feveret syarul tu..nampak tak suis tepi tu..tangan dia laju je mau tekan kalo lalu lorong tu..tak paham aku..pastu masuk bilik dia on gak lampu bilik..aku rse dia ni takot gelap kt lorong tu kot. ke dia ade bad experience kt "Lorong2 Gelap"..ok merapu sudah..ampon suamiku..joking2 jek


ok yg ni plak lampu bilik tido..yg ni lampu nk ke toilet..ade lg 1 lampu kt kepala katil.tapi tu jarang bukak sbb kaler nye oren..sakit mata aku..


yg ni econ bilik aku..mmg setiap malam on..even kt luar ujan tapi dlm umah panas.ye la aku dok apartment. terkurung gitu..nk bukak tingkap groundfloor kang ade plak yg skodeng kan..

yg ni lampu dapor..hanya pasang time masuk dapor..

ha itu la kesah lampu2 aku..ade sekali tu kan, punya la aku kedekut, mandi pun aku tak on lampu..hahaaa sbb aku cuak dok pasang econ tiap2 malam..mau ratos2 bil aku ni kan..dengan syarul on laptop hari2. mau tak gigil nk bayar bil..

owhh kalo bil air lagi tak masuk akal..percaya tak bil tak pernah cecah RM10!!! tapi apartment ni bukan bayar under bil SYABAS..tapi management kuarkan bil sdiri..sama la mcm apartment2 lain aku rse.murah kan???? tapi bil itu syarul yg bayar..so bab air aku mmg tak kedekut..pakai la byk mana pun..mandi la 1jam pun..tak kesah..sbb bukan aku bayar :p

-sah mmg aku kedekut kan

18 comments:

ppb_ppkp said...

ko sama mcm aku la syana..
selalu bebel kat hubby pasai bukak lampu byk sgt..yelaa.kita yg byr bil.hehehehe..depa sedap2 jer on.ihihihih

rose77 said...

hehehehheehe..samalah kita syana...klu sesiapa bazir elektrik mmg hambalah manusia yg akan membebel...sebabnya hambalah tukang bayar bil.....

Afne said...

cantik la rmh syana

CINTAMANISZ Lite said...

Lawo nya umah hang ni Syana..Takyah panggil Eric Leong dah wat dekorasi..hehe..

phira@mommysofea said...

patut la suami ku suka marah kalau bazir letrik..sebab DIA YG BAYAR!!hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana umh mu santekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

mama tisya said...

wei cantik la umhmu..tk pernh tempek kt pcm topik home deco...bila nk ajk aku dtg umh..heheheheh..tiba2 lari dr topik...ampunnnn

~Atie+Farid~ said...

tak sangke ko ni kedekut ye........hehehehehe

pandai deko umah...cantek n simple

mama_umar said...

aah, aku pon nk puji umah ko..hehehe

Anne Zain said...

Kemas je umah ko ek syana...ekekekek

SyaNa said...

imah~ kan..gimme five..hehee

rose~ hahaa..kamo pn kedekut mcm aku

afne~ tq..tq

cinta~ haipp tu gambar bumbung umah mmg la lawa..kalo amik gambar 1 umah fail jugak..hohoho

phira~ ko dtg umah aku kang jgn nak bazir2 letrik

diana~ haihhh jgn gitu segannnnnnnnn

erryn~ moh ler..

atie~ kedekut part tu je..part len aku pemurah..wakakaa

zeti~ tq la puan zeti..umah ku sangkar burung jek..kecik sob sob

SyaNa said...

anne~ weyy mana ko tau kemas?? aku tunjuk part bumbung je kan..bawah bersepah weyy

Nana said...

weh lawa la umah ko..

sall said...

cantik umah ko.cantik mcm orgnye gak.ikhlas tu...

cintaKusayangMu said...

bgus kak..watpe ni bg duit kt TNB..bkn dorg baik ati nk bg kita diut pn kn..
bagus..bagus...

watyz82 said...

umah ko makin cantik la syana...umah aku???nanti raya ko dtg la ek...x cantik cam umah ko tu...pasal bil??? bil letrik umah aku mahai giler...aku pon x tau pesal..ade skali tu cecah rm99+++...x pasal2 je kan...start dr dpt bil tu kitorang berjimat buka bile perlu jek...so dpt la kurang kan ke rm50++ jek...tu pon nak dikurangkan lagik...ops!! x on pon astro tu coz dorang ckp nak update tp smpi bile kan...bil air?? rm5.50 jek...minimum rm5 kan...so aku just tambah 50 sen...basuh baju??? ujung mggu jek...

mama tisya said...

tk smp2 lg umh ko

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????