IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, July 3, 2009

Food Presentation

aku nk tunjuk kt korg perbezaan nasi goreng yg akku makan semlm..1 aku mkn time lunch kt area opis aku ni ha. 1 lagi ekceli syarul yg makan time dinner kt kedai tepi jalan di selayang..

yg ni aku makan di opis aku. Nasi Goreng Cendawan. harga nye RM5. masa smp2 jek nasi tu kan aku mcm terkejut la kan. ngan nasi nye ala2 sikit. pastu mcm malapp jek kaler nye..tp tak pe la nasib rse dia enak.. tapi mcm melepek jek nasi nye..longlai jek tgk..
yang ni plak Nasi Goreng kt kedai tepi jalan tu. aku lupa nama dia sbb dia letak nama pelik sket. harganye RM6. abaikan sup tu ye, tu bukan dapat sekali ngan nasi. presentation nasi tu sgt cantek. ade kaler2 lagi.

mmg la bile tgk 2 nasi tu org akan kata yg atas tu RM5 yg bwh cun tu harga RM6..tapi ape salahnye kalo hias cantek2 mcm bwh tu kan. bukan ko rugii sgt pun kan..
sbb aku rse presentation tu penting. kalo malap cam yg atas tu teros potong selera even rse nye sedapp..

itu pendapat aku la. tak tau la plak korg kan. tapi ade gak hotel2 or restoren2 gempak yg presentation kemain gemmpakkk meletop2 tapi rse hampehh.pun ade gak kan..so kena seiring la..da rupe elok kena la rse nye pn sedap.
-ttibe aku jd juri masakan :p

7 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kdg2 gerai2 biasanya py makanan lagie mantop rasanyer ... betul tak syana ??

~Atie+Farid~ said...

setuju ngan kak diana..aku lbh suke mkn kat gerai biase dr yg mewah2..tp yg penting gerai tu kene bersih la.....

pepun aku pun camko..suke nengok presentation..br selera naik...kalau yg macam terlepek je..baik kte goreng sndri kat umah,,,

SyaNa said...

diana~ haah..kdg tu tgk kedai mcm hampeh jek. tapi sedapp

atie~ ya janji bersih kan..tu la melepek jek nasi tu potong stem btol

MaMa ZuRa said...

selalu org kata tmpt yg byk org sedap...zura pun suka mkn kat gerai je...

MRS. K said...

tak dulik, asal sedap!!

Nana said...

sedapnye bau...hahah

M@L@ said...

betui2... presentation yg penting.. baru ler selera nak mkn...