IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, July 21, 2009

Aku yang pening2 bengong

kan aku puasa smlm plus aku down syarul blk kampung tinggal kan aku sorg2 kt KL ni. so smlm mmg byk kejadian yg buat aku nak nangis meratap nasib diri (aiyoo ayat tak mo kalah)..

1st kejadian:
balik keje tu aku turun l nk byr paking. aku cari kete tak jumpa ko..naik turun lif kekdahnye. sbb aku ingat aku paking floor bawah. rupenye floor atas. ko bygkan la ngan puasa nye, pastu berkasut tumit tinggi. yang aku bengang ngan diri sdiri tu, kete tak jumpa tapi aku pegi byr paking dulu plak..da la lg aku kelam kabut kan. org tgk aku mcm org hilang anak..
ok jumpa kete settle..

2nd kejadian:
kan sepanjang syarul takde ni aku kna blk umah mama kt Gombak nun. pastu aku pun msk la hway DUKE tu. bwk slow2 je sambil layan perasaan. pastu ade ke aku pegi cr signbod ke Sg Buloh, Damansara etc...mmg la tak jumpa weyy..smp ke setiawangsa tu br aku perasan yg aku patut amik exit Gombak td..adoiii

nak gelak guling2 pun ade smlm..ntah ape ade dlm pale otak aku ntah..mmg pikiran aku merewang2 smlm. agaknye sbb puasa, so otak aku tak bleh fungsi dgn cemerlang..


3rd kejadian:
smp umah mama, tgh ready2 nk buke pose tu aku check la baju nk pakai gi keje..sekalii tu aku lupe bwk seluar yg nk pakai ngan blouse aku..naikk blk blood pressure aku..relek2..relek..jom tgk2 almari mama..try2 suar dia sume labuh2..yeahh aku sgt pendek..
tapii nasib la ade baju kurung mama yg size S aku muat..sedang2 elok jek kt badan aku..tak labuh sgt..ari ni aku pakai Baju Kurung Pahang Mama..nasibb la badan mak ngan anak lebih kurang je kan..nasib la baik ade baju..kalo tak tak pasal2 kena blk umah aku amik baju..tak kose aku..

tapi yg best nye smlm lepas buke sebutir kurma + air kosong 1 cawan, kami pegi kuar makan kt IRC Danau Kota..so itu next entry ye..

9 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

alahai siann syana .. dugaan berpose tue namanyer ...

mAr@ZiEy said...

dugaan pose bulan rejab mmg besar..lom lg dugaan bulan ramadhan..sabar ek Syana

helena's said...

hehehe,,nak gelak pon de ni kak,,bawak bersabar ye,,

nak dekat bulan pose ni,,rasa tak sabar pulak,,hikss

Anonymous said...

nak tengok gak baju kurung pahang tu nanti... hehe

SyaNa said...

diana~ tu la..dugaan btol..

mar~ mmg sabar pun..aku mmg nak gelak jek smlm tu..

adik hel~ gelak..gelak..meh gelak sama2..akak mmg nk gelak pun smlm..akak pun tak sabar nk gi terawih

anon~ tk la rajin aku snap ye

JiEjAh_DeEn said...

hahahahah dugaan org puasa tu :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

menguji kesabaran betul pose smlm yerrr?

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

lorrr yangg..
hawat jadi gini..
dugaan orang berpuasa ni namanya..
nk tgk tahap kesabaran ko camane..hiks...

dalam pada masa yg sama aku taip ni ,
aku da gelak tak hengat dunia..
amponnn...

ratu78 said...

byk tul kejadian yg ko alami smlm yer syana....tp ko tetap tabah hadapi nya...chewaahhh....