IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Saturday, July 11, 2009

Baju Raya

suspen la korg..aku takot baju raya aku tak sempat siap. tadi pagi2 aku kemas umah laju2 sambil tgk cite friends kt astro..kul 2 baru settle sume.mandi2 pastu zass ke tailor kt area damai. pusing2 naik kete sorg2 sambil kepala dok teleng2 mencari kedai akhirnye jumpa la 1 kedai ni. aku nk anta kain cifon..kan ke kain tu jarang.

punya la sengal aku boleh lupa cr kain utk lining pulak.adoii nk cepat jd gini plak kan. kakak kedai tu kabo mmg tempahan da tutup. tapi dia kata ok la kalo takat aku nk tempah 1 je..tapi dia suh cr kain lining dulu.yg tak syoknye kedai tu, kakak tu smoking dlm kedai..aiyoooo kang terbakar kain aku kang. so time dia bg blk kain aku tu teros aku amik. takmo amik risiko.

pastu cr idea nk buat ape sambil lunch kt McD. da abis 2 ketol ayam aku bedal, aku dpt idea nk beli kain kt nagoya C4 wangsa maju. pecut ke sana keseorangan. aku lalu DUKE hway. tak smp 15minit sudah smp C4. laju kan??? TQ Duke :)

smp C4 fokus teros ke Nagoya walaupun mata & kaki aku mcm tertarik mau window soping kt kedai2 situ..sekali tu kan tgk kt nagoya tu ade perkhidmatan tailor..Ya Allah..legaaaa aku. lepas beli kain lining teros aku hantar sana. aku tanya brape charge nk buat baju kurung moden tangan kembung2?? cina tu kabo RM150.00
*wink*wink* RM150???? mahal nye...
tapi aku tak pedulik da..aku suh dia lakar2 ape yg aku nk pastu teros ukur..aku malas mau pk2 da..

tapi yg cuaknye, aku tanya cina tu bile boleh siap..dia pn takot nk janji. dia ckp takpe nnt da siap kite sms u..u jgn dtg selagi tak terima sms..aiyooo kalo smp da ujung pose tak de sms aku tak bleh ngamok kt situ ke??? takpe la..tawakal je la. janji da anta kain tu kan..

sbb selagi tak hantar kain utk raya pertama mmg aku stressss...sbb baju utk raya ke2 ke3 ke4 & seterusnye aku plan nk anta kt jiran mak jek. buat baju sempoi2 da..cume utk 1st raya jek gedik nk pakai baju tangan kembung2 tu..

so settle 1 hal..lepas ni fokus kt pojek ngan AirAsia jek..yes..yes..


15 comments:

Mamamanja said...

weh tempah baju tuk sebulan raya ker??? :P

Nana said...

aku xcari lagi baju raya.slalu last2 mnt br hegeh2.hehe

::YanN:: said...

wa..glemer la ha taun ni...
pesen tangan kembung2 ye ..kekeke

gee ryder said...

heheh..suma gelabah baru nk nempah yer...

mhl jugak nagoya ni...
bahaya woo kalo dia xleh janji hehe...

eh sama la pulak tgn kembung2 tu sbb aku pun ada tempah satu..

Diarihatiku1976 said...

wah.. mesti lawokan syana... opppss nak habaq kat hang... umah hang lawo ler... kemas je kan...

idyavie said...

Salam..thanks...visit my blog..Baju Kurung Moden tangan kembung I da siap...3 bln lps anto..jgn jelouse..Rm 60 jer...

mama_umar said...

ishk, seriau aku, baju raye lom wat lagik,aku pon nk yg lengan kembong2 tu jugak,dan kawasan perot kene kembong2 sket jugak,hahahaha

shiemz said...

Wah...dah tempah ek.. shiem pun dah tempah tapi tokei mama shiem sendirik la..heheh.. x penah tempah baju kat kedai lagik..huhuhu

SyaNa said...

mama~ hahaha..mmg kalo bleh nk buat utk sebulan :p

SyaNa said...

nana~ ko beli siap ke?? aku takde size la..kalo S ke XS ke sure labuh gak

SyaNa said...

yan~ kasi can aku feel ct nurhaliza sat

SyaNa said...

gee~ mmg tawakl jek..kalo tak siap meraung aku..hahaa

diari~ kak..tq la puji umah ku..hahaa

adyavie~ murah nye..huhuhu..

zeti~ mmg pesyem kembung2 ni sesuai utk ibu2 ngandung..hahaaa

shiem~ untung la..tak yah ko susah2 nk cr kedai lain

watie said...

awat x habaq akak g nagoya sbtu tu?watie dgn ejam pn dok bli kain kt ctu sbtu tu.x nmpk pn akak.

SyaNa said...

watie~ akak gi kul 3.30 kot..mmg laju2 beli kain sbb sorg2 kan..
bosan gile..rugii kalo tak bleh jmp

watie said...

akak 3.30 kitowg tga mkn kt rasamas c4.sgtla rugi kite x jupe..coz mknan byk x abis sbb ejam tamak.huhu..tp pastu kitowg siap g jln tar sbb kain kt nagoya x lawa..