IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, July 9, 2009

Berkat aku kedekut

syarul cakap aku ni sorg y kedekut..dia kabo aku ni suke berkire..ye ke aku kedekut?? ermm ye kot..kkdg la kan dan pd org tertentu je la aku kedekut.. hahahaa so mmg btol la ye aku kedekut :p

ni nk story, kt umah mmg aku kedekut tau..aku kedekut letrik..pantang syarul bukak lampu lebih sket sure aku bising..smp dia pn rimas..hahaaa

bukan ape..aku kan nk save our planet :p
so ni la hasil kedekut aku...
RM16.05 jek..jimat camni bleh pegi haji awal..hahaaa
sebenarnye RM33.79 tapi sbbkan last month aku bayar lebih so jd negative bil tu..selalu aku bayar mmg fix every month RM30 jek (byr tanpa bil pakai maybank2u)
mmg bajet TNB RM30 tak bleh lebih..sekali ade -ve plak kan..terer la aku ni :p

ala dok berdua bleh la gitu kan..cuba 1 umah penuh umat..mcm umah mama tu..haros bil melambung..tapi kan TV umah aku tu kalo ade org kt umah mmg tak bertutup..kalo 1 ari kt umah, 1 ari la dok psg tv..kadang tu tido siang pn TV nyala..
pastu malam mmg bukak econ la..sbb kitorg ni tak tahan panas..kang tak bleh tido
mmg 1 malam tu mmg bukakkk jek..smp la aku bgn pagi tu kul 6.45am..kalo weken smp la ke tghari dok on econ tu..mmg cuak jek nk tggu bil tiap2 bulan takot melambung tak mampo bayar..
tapi still bill aku tak tinggi melampau kan..aku rse ni berkat aku kedekut on lampu byk2..sbb syarul tu kalo masuk bilik lampu lorong nk ke bilik tu pn dia nk on sekali..tak paham..tak paham..da satu umah lampu nyala mcm raya hi*du je aku rse..meriah ke main..




so kepada abg ku syg..lepas ni jgn nak tarik muncung tu ye kalo isteri bebel2 suh padam lampu..ni la berkat dpt isteri kedekut letrik..

-aku kedekut sbb bil aku yg bayor..hahaaa

12 comments:

JiEjAh_DeEn said...

ahahahaha giler murah tu syana.
rumah aku walaupun duk 3ketul manusia , bill 80-90 hengget haha

wawa said...

eekekkeke..
suke bace bebel² kamu..

- saye pon kedekut leterik gak..panas la kalo sume lampu on..

Nana said...

weh akunye bil letrik& air free je..haha..
SYABAS kan free je klw bil bawah 20 meter padu
dah lama aku xbayar bil weh..kdg2 aku saje bazirkan air konon2 tingin nk bayor bil..sampai sudah dok free je.
letrik pon sama,siap aku terover bayo bil dtg -RM1.20 ekekek...

Anne Zain said...

wah untung ko ek...aku takleh la..tatau ape mahal sgt...nk kate sbb ada fridge...umah org len pon ada fridge...tp sbb lampu la kot...salu bkk lampu tak tutup2..hahaha
weh...kete tu bkn kete baru..kete aku ada lagi...tp tu kete kontrobersi...ada mase aku citer k!

zai@umiaiman said...

mula2 skli aku suker tajuk n3 ko... membuatkan aku terpk kena amalkan gak ni.. tp slunyer kat umah tu aku yg suker nau buka semua lampu...my hubby plak tukang bising2nyer..

Diarihatiku1976 said...

weh takkan pakai aircond pun Rm 30 kot... ko pakai lampu kalimantang ekk.. dulu aku pakai kalimantang gitu gak regenya.. tapi bila pindah umah duk pakai down light terus melambung weh..

bulan said...

huh!!! gaya ghope mak ako.. gitu le peelnye, penen ako.. skang dh dok lain baru tau, hahahah.. tp ako laki xde umah abis seme lampu ako bukak.. kekekek

mama_umar said...

waduh2..bil ko ni..rasenye 10x gande bil umah aku,huwaaaa!!!!

Mamamanja said...

dasat...
aku x penah tengok pun bil letrik umah aku baper... sebab sumer urusan bil pakwe aku yg bayo hahaha. cuma bebaru nih pakwe aku merungut bil banyak sangat huhuhu

mummy aryan syamil said...

yanggg meh ler yangg
dok umh aku nehhh
kat setaun lebih nehh...
foc yer...derang je utang aku...
amacam..ade minat eheheheh

mama tisya said...

bgs kedekut

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????

makk aiii..biar betul bill letrik umah ko byk segini.!!