IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Friday, July 31, 2009

Sabah hari ke 4 (27/7)

pagi ari isnin tu, bangun2 laju2 pegi bekpes..kan aku kata..mmg gigih aku bgn nk gi bekpes free :) see, lajuuu je aku jalan
tak aku tak amik secara tamak ye..masih ingat org belakang..membazir amalan syaitonnn


tgh2 makan tu, syarul tinggalkan aku sorg2 sbb dia nk ikot Dino amik kete sewa kami..sbbkan Dino ade hal, so tak dpt la dia join. so terpaksa la drive sdri..
kete yg syarul dpt tu mmg kelakar la..comel jek..mcm nk runtuh kancil tu bwk kitorg..hahaa

lepas bekpes, naik bilik, kemas2 bag, mandi2, tgk TV pastu kul 12pm check out..

ade gaya nk daki gunung tak??


oh..aku check out kt Karambunai bukan sbb nk blk KL..tp sbb nk check in kt SUTERA HARBOUR plak..penat aku tau kemas2 bag ni..

ok smp da magelan sutera harbour..cantek tak minah ni??
cantek kan..comel jek..mcm adik sye yg nama dia HELENA tu..cute jek..heehehehe

mmg nama minah ni HELENA..sbb tu comel mcm adik saya :p


kebetulan plak anak makngah aku pn holiday kt sabah time tu..tp dorg dok kt town KK..so saje la ajak dorg lepak2 kt magellan tu
check in kul 12 lebih, tp tak naik bilik..just letak beg kt bwh jek..sbb kancil tu takde kunci yg selamat.kang hilang luggage aku..

lepas da letak beg pegi ke pasar filipiin, cari brg2 lagi..



lepas da kenyang blk hotel blk..view dr bilik

di sebabkan takde ape nk buat, aku ajak anak2 makngah (wan & agirl) lepak swimming pool


beach sini lg jernih dr pulau manukan


kaum lelaki tak join la kitorg mandi manda i..dorg gi pukul bola golf..
syarul 1st time pegang kayu golf..so di ampunkan kalo msk tasik byk kali :p

wan mmg selalu main..menjadi sifu syarul pd ari tu


lepas da letih beriadah, blk bilik siap2 nk kuar dinner ngan soping kt pasar malam

Pasar Filipin, Sabah

lepas da berjemur sakan kt pulau, menuju ke pasar filipin..konon mau soping..tapi bukan sdiri punya..mama & kak ina yg ngoder..
nasiib la aku lumur sun block byk2..mmg tak burn wey..Didi yg tak mandi tu plak yg merah kemain muke nye..konon tak mandi, dia tak lumur la sun block tu..
muke aku da la sensitip..ewahhh

ok, tujuan ke pasar tu nk cari gelang manik2 ni..

cantek tak?? ngelip2 kan..sume tu kiriman mama

kalo kaler takde bleh suh dia buat time tu gak..ko kena sabar la sket ye nk nunggu..peloh2 ok dlm tu..sempit sgt..pastu mcm tak cukup udara..ala2 cungap2..help..help..
tapi, mahal ok dlm tu..harga sori ye aku tak bleh btau..kot la kan ade yg minat nk jual gelang ni kt sini..

lepas tu jalan2 kt luar nun beli kuih cincin plak..juga borong utk org..blk2 KL tgk ade la 2 peket utk sdiri makan..sengal aku ni
kalo brg2 makan mcm ikan masin terubuk kuih2 kepek2 takpe beli kt area pasar filipin tu..aku rse rege sume stendet kot..
pastu make sure korg cr adik ni..harga bleh kawtim baekkk punye..hahaaa


ok da letih pilih2 barang, makan time!!!!
kalo korg msk ikot pintu depan psr filipin tu, korg kuar ikot pintu blkg..sure nmpk gerai2 kt situ. tapi bukak petang dlm kul 5 kot..smp malam..


macam pesta makan2 kt situ..kedai jual sume benda yg sama..tp pandai2 la korg survey harga ye..mcm aku pegi kedai no 5..mmg murah la..


bleh pilih ape yg ade kt situ. pastu dorg akan panas kan blk..nasi air sume kena byr ye..no free2

sila la cuci mata




yg ni mmg sedap..nama dia agar2..tapi dia sejenis rumpai laut..sape2 yg ke sana nnt sile cuba ye

oh my feveret..



mmg terbaek la Dino makan kt sini

yg ni pun sejenis rumpai..aku lupe nama dia..tp bile ko makan nnt dia "pop..pop.." dlm mulut ko..mmg layan makan ni..

lepas da settle makan2, teros kan ronda2..
kite lepak mamak pulak..mau minum teh madras..

mencik aku tgk teh ni..terserlah kesengalan aku ari tu gara2 teh ini..huh

*kambing jantan mana ade susu*


Manukan Island

amboi..amboi...suke ye nk tgk aku pakai swimming suit seksi2..hahhaa muntah darah la korg kalo tgk aku seksi..
ok, pagi2 tu da siap2 nk pegi berpulau...ade gaya mcm backpackers tak aku?? oh ade biawak la pulak..hotel ni bela biawak tau..

ape2 pun meh kite bekpes dulu..suke aku bekpes kt hotel..mana2 hotel la, kalo ade bekpes pantas aku bgn pagi2..


sambil makan, hirup udara segar..ttibe..asap rokok yg masuk idung aku..hahaaa

sedang tggu incik Dino smp..


ok..kite da smp kt jeti..


kali ni gf Dino folow sekali..nama dia DIDI..Dino & Didi sweet kan..






ok ni kaunter tiket ye anak2..(ttibe malas buat caption)


see, aku paling semangat waja...DIDI dok blkg sbb fobia nk naik bot..heheee



drebar bot kami..


ok, sampai Manukan sudah!!

Single but NOT AVAILABLE (ye ke Dino??) hahaaa..ampun


kami yg ceria dpt snokeling..walaupun, pantai nye kotor, air keroh, ikan pun tak nmpk..

weyy mana ade gambar seksi aku pakai swimming suit dlm ni..hahahaaaa acah mak enon..aku wanita sopan santun berbudi bahasa amalan kita..

agak2 kalo masuk contest gambar romantik, boleh menang tak??? romantik ke???


kami







hahahaa..mmg berani matik la aku letak gambar ni..ampun sekali lagi :p




yang ni romantik tak??? ke gedik??

lepas da seharian kt pulau tu, kami pun pulang...ok entry lepas ni pasal soping..nnt aku tips psl soping..so amat berguna utk sape2 yg nk pegi ke Sabah lepas ni
*aku try abiskan ari ni jugak gambar