IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, October 8, 2010

Sate Haji Samuri yang tak sedap

semlm tgh2 keje ttibe aku teringin sate
ni gara2 tgk blog erryn la ni..ade plak jamuan makan2 sate.cissss ko erryn :p

balik keje berdesup amik iman.plan mmg nk pegi lepas maghrib
so sempat la tgk cerita CHINTA. ape2 ntah episod smlm.sume la mati last2 nye..iskhhh

ko tgk iman tu kusyuk wey tgk TV.dia ni kalo dok ber2 ngan aku, sama jadi nengok tv
kite dia ni geng tgk TV aku la :p
mmg ralit dua2 depan tv tu.macam paham jek mamat kenit tu


kusyuk siap kerut2 mikir nape sume matik ye umi???
hahhaaa


elok tgh2 tgk TV bleh plak dia tido..teros hancus plan aku nk makan sate
kabo ngan syarul suh dia gi cari la kt mana2
sian plak iman tido


sekali tu elok kul 8 iman bangun..hahhaaa tq iman
paham kamu ye umi nk jalan2 amik angin malam :p
teros laju2 aku siap

teros tuju ke jejantas sg buloh
aku ni mmg dr dulu xberapa suke sate pak haji samuri ni
aku lg suke sate kt area KEPONG nun
sedapppp

tapi ngenangkan iman, aku bwk je la ke sini.

daging rusa, daging lembu sume keras.tercabut gigi palsu aku :p
mmg xsedap la :(






senang pegi sini sbb bleh bwk turun car iman
buh je dia dlm tu.


ko tgk muke dua ni.sepesyen kan
mula iman kuar dr perot dulu aku rasa mcm ade iras2 aku
la ni hareemmm xde.tang hidung je la kot sama

haaihhh awat la tang hidung xikot pak hang iman.kan elok mancung cuteeee jek :p



da abis makan, teros balik rumah.
dalam kul 10 tu da siap2 letak iman atas katil
boleh plak dia dok ajak sembang..siap jerit2 pastu gelak2
haaihhhh da hilang ngantok gamaknye :-)

skrg aku xbedung iman da.aku letak dia dlm sleeping bag ni
alhamdulillah ok dia dlm ni.
sbb weken ni aku plan nk letak dia sorg2 dlm baby cot kt bilik dia.
so selamat la pakai benda ni.
-jengok2 tau blog aku hari ni.banyak entry aku buat :p

15 comments:

mama tisya said...

jp lg aku nk tyng lg entry makanan...ehheheheh....

sate hj samuri dlu2 yg best..skarng dh tk brp..rege pn bole thn mhl kn

SyaNa said...

erryn, ko jahat tau.huhu sume food ko best2 :p
mmg mahal wey.menkelan aku

Iela Fazielah said...

lorr camne leh jd xsedap..?? mungkin sbb branch kot.. tu yg kureng tu... tp xpe... len kali jgn beli kat situ lg..

cute tul iman tido dlm sleeping bag tu... err dia dah xmenyusu badan ke?? kalau xmenyusu badn mlm2 mmg senang tidorkan dia dlm babycoat...

Nana said...

aku suka makan sate...aik sama lagi..hahaha
tapi kan orang dok sohor2 sgt sate samuri ni aku pon xtau apa yg sedap sangat?aku rasa sate pasar malam kt umah aku lg sedap
mmg aku penah try banyak cawangan sate ni
mmg kdg2 ada yg ok ada yg xok...
masa dulu2 aku rajin g kt kajang tu rasa dia mmg sama je...
cumanye bagi aku..xde yg special mana pon samuri ni..pemes sebab dia nye brand SAMURI tu je...aku rasa sate2 org ada lg sedap dari sate dia
wah panjang nye komen hahahha

mama tisya said...

pjg komen nana..nk wt entry pendek ke tu..ehhehe

syana..mcm tktau aku suka amik gmbr makanan..tgu aku update ye kasi ko terliur lg :-p

Diarihatiku1976 said...

memang tak sedap pun sataty tu sekarang.. saya duk kajang pun dah tak pegi makan kat situ.. entah apa-apa rasa kuah dia.. kacang hancusss... maklumlah sekarang indon yang buat...

SyaNa said...

iela, iman mmg xnyusu badan da :(

nana, dulu kuah dia mcm sedap.la ni mcm kureng la.daging pn liat kemain.aku suke jek sate bodoh2 kt gerai2 tu

erryn, hehee nana mmg kena buat entry pendek tu.ha cepat la upload.aku tggu nk lihat ni :p

kak ina, mmg kuah dia kureng kan skrg.mcm tawar jek smlm :(

mama tisya said...

aku dh update gmbr mknan..cpt tgk:-p

SyaNa said...

:p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amani pun suka tengok tv...sama cam iman...alolo cute btoi iman dalam sleepingbeg tue....nanti leh try letak amani dalam sleeping beg tue jugak la...amani pun klu xberbedong xmaw lena...

mama tisya said...

mcm tk biasa entry aku mmg saje wt ko terliur...ahahahaha

sall said...

sian ampai tertanggal gigi palsu ko. Jgn tertelan gigi tu udah lah hihihihi...yg penting aku nak “MAKAN MCDONALD FREE?????”

mama tisya said...

best

Rhonda said...

sian ampai tertanggal gigi palsu ko. Jgn tertelan gigi tu udah lah hihihihi...yg penting aku nak “MAKAN MCDONALD FREE?????”

Aaronfmpx said...

mcm tk biasa entry aku mmg saje wt ko terliur...ahahahaha