IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 12, 2009

1 Malaysia!!!

Perpaduan.
Bersatu Kita Teguh
Bercerai Kita Roboh
sekarang ni sana sini sume dok gebang pasal 1 Malaysia ni..lagi2 da nk Merdeka ni kan. td pagi kt Hot Fm pun dok hot chat pasal lagu 1 Malaysia.

mmg bagus. menaikan semangat sayangkan negara. tp berkesan ke dlm ati kite rakyat Malaysia??
ok fine. aku takmo sentuh bab2 politik ni. even dr situ pun da nmpk perpecahan yg sangat ketara. tp itu la politik. cannot blame them. parti mana kuat, dia dapat sokongan. suka. tak dapat sokongan, kalah. rusuhan sana sini.

jom kita tgk benda yg ade depan mata kita. di mana?? ok jom tgk di jalan raya.

tengah2 layan lagu 1 Malaysia kt Hot Fm, sambil drive mcm biasa. ade 1 adegan yg buat aku senyum sinis. bercampur geleng kepala. 2 kereta buatan Malaysia sedang berlumba sapa dapat masuk lane tu dulu. dua2 takmo mengalah. bagus. tu 1 sifat yg terpuji. JANGAN MENGALAH. lagu tgh berkumandang kt radio ni. ade sebot pasal Perpaduan, Kerjasama bla..bla..tapi brader 2 org tu dok bersaing sape JUARA!
mungkin dorg tak dengar Hot FM..

tapi bukan brader 2 org tu je aku rse yg buat gitu..kkdg syarul pun camtu gak. aku rse korg pun camtu. mungkin bile part Driving ni, kite mcm nk tunjuk sape lg terer..sape lagi terer tekan pedal minyak. bile kt jalan raya, semangat perpaduan kerjasama prihatin bla..bla..sume terbang..

ye la..cuba pk brape kali kita bg org masuk depan kite even org tu bg signal. kalo boleh2 biar org tu dok blkg kita. (yeah aku pn mcm ni kkdg)

tapi aku pasti, andai kata Malaysia ni diserang org luar mcm dulu2, Rakyat Malaysia akan sama2 berjuang. TAK MENGALAH!! (mcm di jalan raya jugak)

- kkdg perasaan sayangkan Malaysia kuat dalam diri aku!!

10 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita plk pg td bg org masuk simpang .. tp akak tue leh buat dekkkkkkkkkkkkk jer ... adehhh .. dah bg jln pun tak nak .. camnooooooooooooooo???????

MaMa ZuRa said...

zuka pon dgr tadi..suka lagu no 4 tu..org sabah ke sarawak tu..dan lagu alex

ppb_ppkp said...

syana...heheeh..xder niat pon..secara kebetulann....
aku dtg 8ogos..ada gak niat nak ke umah ko..tapi aku no fone ko pon xdak..konon2 nak mkn fre...
xdak rezki..

aRe_uDear said...

ayu siap masuk contest weblog popular 1malaysia lagi.. kalo nak join gak masuk tgk kat blog ayu k..

~sall said...

aku nak tanya,FASHION BAG (RED HOT)
RM39.00 + FREE POSTAGE tu ada lagi ke??

Nana said...

sedap2 blaka lagu satu malaysia pg tadi kan

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

setuju cakap ko yang...
dalam hati je cakap Sayangkan Malaysia..
tapi hampeh..
perangai memasing cam ape je...

** Perfect Love ** said...

ya.. kite pun dgr topik pg td tu.
Suka lak lagu yg india tu buat.
muzik dia agak hottt

azra said...

cayalh syana..hidup syana!!3x..aku sokong ape ko ckp.org msia ni kdng2 selfish,xnk bg peluang kt org lain.smue nk sapu sorg..tp,xsmue kan kan kan...

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????

aku xsuka berpolitik. nnti dpt serangan jantung.