IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 26, 2009

Sekapur sirih

korg, aku nk tanya 1 soalan kurang bijak bleh???
kan aku cadang nk buat kuih Tepung Pelita kan..dlm rsepi tu ckp "secubit kapur"
kapur ape ye dia maksudkan??
takkan la kapur tulis papan hitam kan..
kt umah aku ade la kapur sirih. aku guna konon nk kempis kan perot...tp lamaaa da tak guna.
kapur ni ke dia maksudkan??







yg ni ke korg?? sape2 tau sile la btau aku..jenuh aku pk kapur mana??
kalo btol kapur ni, bleh la aku start buat program tepung pelita aku :)

12 comments:

CaMaRPuTiH said...

setahu akulakan... kapur makan tu kapur sirehla.. kan orang makan sireh dgn kapur tu.

mak aku pernah la guna kapur sireh tu dalam mknan tp not sure la tepung pelita ko tu betul ker kapur sireh tu..

weh..beli jekla kat param kuih pelita tu. takat nak makan 2 org jek. kikiki... keji tak aku mematikan semangat ko? kakaka...

saveme_zero said...

kalau kapur makan..kapur ni ler syana. mcm2 kegunaannya..ekekekek

mAr@ZiEy said...

ye la syana oi..tak kan kapur kasut kot..

psstt...da buat nnti anta la kat aku ek..hehe

mummy aryan syamil said...

aah yang kapur neh la:)

JiEjAh_DeEn said...

ekekekeke kompom kapur sireh tu ler.

kalau kapur barus mau semua org cabut kih kih kih

bak sket tepung pelita :D

Nana said...

muahah..ye..btol ni kapor la yg dimaksudkan jgn plak ltk kapor ksot.moekeke

TiNiE said...

yezzaaa...kapur ni la..walopon kakakmu ini kurang benar memasaknya, tapi kenal lagi lagila kapur mana buat masak, kapur mana wat nulis di papan..hehehe

~Atie+Farid~ said...

syana....betul! kapur ni wey...aku buat kaswi pun guna kapur ni....jgn kapocino dah...hahahahha

Mya said...

walaupun aku tatau masak tepung pelita, tapi aku syak kapur yang ini. sekian. dan selamat mencubaaaa...

SyaNa said...

korang ni kan...sengih2 kambing aku baca komen korg
adoiiii kapur barus ye..mokekeee

camar~ ikot ati mmg nk beli kt param..tp saje amik ati syarul..kot2 la bleh dpt duit raya lebih :p

tq kawan2..mmg sah la ye kapur ni..ok..ok nnt aku tayang tepung pelita aku

Manjaku said...

lambat pula jawab... nak juga jawab... betul syana a.k.a isteri syarul...hehehe

Ayu Jaffar said...

kak ayu buat tak letak kapur pun syana :p


syana tgk kt sini
http://ayujaffar.blogspot.com/2009/08/tepung-pelita.html

selamat mencuba :p