IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, August 14, 2009

Cuci mata..

fuhh...ngamcam gile bile tgk air ni..lagi2 plak kalo tgh panas kan..rse sejukkk jek masuk tekak..smlm lunch kami santap benda2 ni
air cincau & honey lemon tea

Mee suah ginger sup


Cantonese yee mee


ok meh kite sembang pasal H1N1 plak..ok, skrg ni keadaan makin meruncing (cewahh meruncing tu..) so kite dinasihatkan ambil langkah berjaga2..jgn da terkena br nak menggelabah..
so antara nye, pakai la mask ye kawan2..ade gak org2 sengal ni, bile tgk org len pakai mask dia bleh ejek2, buat senyum kambing, pastu ade yg lg bongok tu bleh tanya "eh, awk kena H1N1 ke??" ape ke hell nye ko tanya gitu..
sah2 la kan tak tgk berita ni..asyik la tgk OPRAH time kul 8mlm tu (aku la tu ;p)
pastu kalo bleh standby Hand Sanitizer ni dlm beg or kereta. kalo yg bagus tu brand DETTOL la ye..smlm after lunch pegi Watson, farmasi kt Plaza Damas ni. dua2 tempat tu licin ok hand sanitizer ni..
pastu pegi kt supermarket baru ade. teros aku & kimm borong utk opis & diri sdiri..
sape2 yg takde benda ni, sile la beli..sebagai langkah pencegahan..
lepas pegang mana2 tempat tu, sapu jek ngan benda ni..
cth: lepas tekan duit kt ATM, lepas tekan lift lepas mkn kt kedai makan..bla..bla...

ok ye kawan2, lagi 1 kalo korg demam selsema please la gi check ye..jgn la takat mkn panadol jek..skrg ni bukan mcm dulu..please ye korg :)
ok itu saje.

9 comments:

~sall said...

betul tu syana. H1N1... keadaan makin merunsingkan...

~Atie+Farid~ said...

bagus info ko bg...aku pun riso la nak bawak aisyah jalan2....

lebih slmt duduk umah....

nnt aku nak borong la dettol tu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

good info utk di share ;-)

** Perfect Love ** said...

mari jalankan kempen cuci tangan ;-p

Nana said...

pagi tadi aku g kenek tiba2 sakit tekak & rasa mcm nk demam je ni

TiNiE said...

yer yer..akak sokong kamu syana...
basuh tangan selalu ngan air jer pun dah cukup...pehtu kat opis skang, pakat dah beli vit c jenis efferverscent for imunisasi tambahan...cegah H1N1...

ratu78 said...

ikutkan lebih selamat dok umah, tp kalau dah terpaksa kena kuar, pakai lah mask, hubby aku pun kalau kuar mana2 skrg, sure dia suh aku pakai mask...ada gak org dok sengih2 tgk org lain pakai mask...mmg tak tgk berita lah org tu...masyarakat kita ni mmg kureng perihatin skit bab2 gni..entah lah..

yg dettol tu mmg bagus weh, aku pun ada beli..bawalah ke mana saja..utamakan kebersihan....

watyz said...

harus g cari ni beb...

mama tisya said...

kalo cantonese tu aku suka kuehtiaw