IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, April 28, 2009

Aku Tak Paham La..

aku tak paham la org ni..kang aku ckp aku tak paham org melayu, aku pn melayu gak..tp aku mmg tak paham org jenis camni...geram bukan ape..sbb tak ikhlas...

kan aku pernah ckp pasal keikhlasan kan..aku bg pinjam sesuatu kt org pastu aku ngungkit teros jd cam tak ikhlas kan..tp bukan salah aku tau kalo aku ngungkit ke bising2 ke..
sume salah org tu..

ok aku cerita kt korg ye..bukan nk buat aib ke tp nk luahkan ape aku rse..

camni kesahnye..setelah berbelas2 tahun tak jmp lost contact dgn takdir Illahi aku jmp blk member lama aku..bleh gak kata kakak angkat..ok la aku pn suke la jmp dia blk..dia dtg raya umah aku 2 thn lepas..pastu awal tahun ari tu kerap gak dia jmp aku..bwk anak2 sekali..
sms aku..kkdg pm aku kt fs..dia selalu panggil aku shana sayang...pastu kkdg ckp rindu kt aku la..

ok la..kan aku tak ramai kawan so aku suke la ttibe ade gak yg nak tny kabar aku kan..

1 ari tu dia sms aku ckp nk pinjam duit sbb nk pindah..kalo aku bleh tlg suh aku masuk kan duit la tu jugak..ok la kan..even aku ni berat ati nk bg tp Syarul tu mmg baik ati...bukan aku kedekut..tp mmg da diajar oleh mama kalo pinjam kena byr..even duit makpak sdiri..
so aku takot la org pinjam duit aku pastu tak byr ke kan..sbb aku tak mo benda jd tak ikhlas & aku tak mo kejar duit aku sdiri...
tp aku kesian kt dia..anak kecik pastu tgh susah...ok fine aku dgn ikhlas ati bank in teros kt dia..

dia sms ckp time kasih la byk2...aku baik la..bla..bla..nk byr dpt gaji la...lalaalalaa

ok..aku tggu la dia byr...

pastu da lama tu aku sms dia ckp aku nk blk buku solat sunat yg aku bg pinjam..mmg tak de niat aku nk mintak duit aku..aku just btau kalo rse nk byr nnt btau je aku...smp camtu aku ckp..

smp skrg ni aku rse dekat 2bulan dia tak contact aku..aku tak tau la kot tgh dilanda musibah smp tak bleh contact aku ke kan..bukan niat aku nk sgt duit tu...

so smlm aku sms no dia..

aku: salam kak..hi senyap jek...sehat???
pastu berjam2 gak dia br balas..
dia: sape ni ye...*boleh???*
aku: hi kak tutttt...da delete no sye ke??? shana

pastu teros senyap...kalo ko ko rse ape??? kt sini mmg aku btau..aku mmg takde niat nk sgt duit tu..smpkan aku btau Syarul aku halal kan kalo dia tak mampu nk byr...sbb bukan byk smp ribu2 pn..
tp aku kecik ati sbb dia layan aku mcm tu..
sedih tau...

tolong la ikhlas kawan ngan aku...

14 comments:

helena's said...

alahai..mcm da nampak sikit2 kan,,takdela kalo tak bole nak bayar ke,ade masalah ke atleast ckp la kan,,banyak kan sabar je la kak,..

~Eila @ Along~ said...

erm..pernah kena..buakn org lain..warga pcm jugak..mase nak pinjam ke main ym bagai..kata nak bayar bulan depan..tup2 dah nak masuk sethun dah..bukan takat ym..smsm pun dah takde..pernah aku mintak sekali..ye la..bukan nak pakai pun..just ingatkan..sampai skang camtu la..senyap je...hiks..ntahla..aku pun halalkan..malas nak gado2..pasni jaga2 la...

Afne said...

sabo le syana, anggap je dia ada 'masalah' hilang ingatan tp duit tu huhuhu...

M@L@ said...

tu lah org ni time pinjam duit buat muker tebal jer... biler bayo buat tak tau jer...ehhhh.. susah2.. bg pinjam pon susah.. x bg pinjam lg susahhhh....

NORHASLIZA BT. MOHAMMAD IBRAHIM said...

uik..siannye kak syana..kalo xdpt byr skg pon jgn la smpi melarikan diri cmtuh...ish...xbaik betul la... :(

zai@umiaiman said...

sabar yer syana, doa byk2 moga terbuka hati dia tu.. bagus syana halalkan semuuanyer..sbb pk kan anak dia kan.. takut nanti jd darah daging anak2 dia tu..

Mamamanja said...

alahai.... tu yg lemah bila kita tolong org, org buat kita cenggitu

Anne Zain said...

huh...mmg camni la syana...aku salu kene camko...kadang tu niat ikhlas ni mase tlg....ada 1 kes tu lg la...aku tlg dier belikan brg kawen...takde deposit..aku modalkan dulu...sbb kwn kan..merayu2...dah amek brg bayo separuh...yg separuh..smpi la ni tak bayo2...aku kan...kalo dier still kol cam kwn biase...aku tak kesah..ni terus senyap...no tpon pon dah takde..uhuks

~Atie+Farid~ said...

aduhai syana...aku lomah betul kalau org mcm ni......biar jela syana...nnt last2 die akan sedar jugak...

syana...aku ikhlas kawan ngan ko n sayang ko....

jiejah said...

alahaiiii mmg lomah den kalau jumpa org gini ..

aku backhand karang ..

++eden|essey++ said...

syana, pasal tuh la siang2 lg kalo ade org nk pinjam itu ini ako dah sound tepek dah..."no way man...!!!"
kes nyer ako xnak lah jd camni akhirnya...

so ako kawan dgn org ikhlas dn org tuh kawan dgn ako pon ikhlas...

moral of da story..sayangilah rakan anda...

Liana said...

Sabo jer lah syana....apa punya orang dah....Kalo diri dia kat tempat ko...apa ler dia buat ye!

Yan @ mrs. annuar said...

Syana...
aku ikhlas kawan ngan ko tau..
sian ko kan... kena mcm ni...

mama tisya said...

aku ikhlas kwn ngan ko...