IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, April 1, 2009

Ikhlas ke aku?? ikhlas ke korang???

ikhlas ke korg?? ikhlas ke aku??? erk..ape syana meroyan ni???

sometimes aku mcm terpikir ikhlas ke kite kalo dlm ati ade terdetik waima sebesar kuman pn kite ala2 ngungkit...ikhlas ke kalo kite nk harapkan balasan...owhh dpn org tu kite ckp "aku ikhlas ni...terima la..."
contoh kan mcm aku ni ha..kkdg tu aku bg pinjam brg kt org..aku btau la.."takpe..pakai dulu nnt2 bg la.." pastu siap btau Syarul kalo org tu tak pulang anggap sedekah je la...baikknye Syana ni...tak lama pastu...ati aku berkata2.."iskhh dia takmo pulang kan ke???..kena call mintak ke ni???"
sungguh la hitam hati ku...sah2 la tak ikhlas kan namanye...

ikhlas ke kite kawan ngan org yg femes2 ni..ke nk tumpang glemer..ikhlas ke kite sedekah kt tabung anak2 yatim depan pintu Maybank atau pn nk org ckp "bagus la dia tu bg derma.."
ikhlas ke kite keje atau semata2 nk gaji..ikhlas ke ko jawab mmg ko ikhlas keje??ihiks..aku keje sbb aku nk gaji..kalo aku kaya aku takmo keje :p


aku tgh mencari keikhlasan hati :p
yang penting beribadat biar ikhlas...takyah la nk canang 1 dunia ko nk semayang..yang penting Allah tau...lg pn semayang tu mmg wajib..dan sume umat Islam pn mmg semayang...

*ikhlaske aku update blog ni atau sekadar nk kejar nuffnang??? erk..hehehe

14 comments:

Mamamanja said...

ikhlas ke aku nak komen ni erk??? hahahah
wehhh apa yg ada ngan nuffnang tu??? dapat duit ker??? hahahah

SyaNa said...

mama~ nuffnang tu duitt weyy..duittt..ikhlas ke nuffnang tu nk bg aku duit..hahaha giler :p

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
aku keje pon nak duit..
sebab aku x der duit..
klu aku terlebih duit mmg aku x keje..

watper nak canang kt orang kite nk solat.. tu cam da x ikhlas...
yang penting nawaitu kite..
hiks..

Liana said...

Sebelum jawab nak tanya...bila update blog naffnang bagi duit ker? Setau kimm kalo kita iklan dan ada org yg klik iklan naffnang tu baru dapat duit!

Bab ikhlas adalah bab yg paling susah. Ikhlas nie, hanya DIA sahaja yg tau. Jika niat kita dah kata ikhlas, dah tak yah ingat! Tak yah ungkit2. Bak kata org tangan kanan memberi, sembunyikan tangan kiri! Itu pandangan sy yg daif yer...

helena's said...

sy ikhlas nak bg komen ni.yg sy keje sebab memang nak duet,..haha same2..kalo kaye sumpah tak keje,,kekeke
ikhlas satu perkare yg sgt subjektif..tu je,hihi

SyaNa said...

fieza~ kaya nnt kite benti keje beramai2 :p

kimmi~ kalo da tak update takde la org nuffnang tu nk letak iklan kt blog kite :D..da ade iklan rajin2 le klik..

helena~ ko lg la keje cam robot..sahih kaya ni

Encik Cerpelai said...

Ikhlas ke tidak itu semua terletak pada nawaitu.. Ikhlas bukan sebarang kata-kata yang boleh dilontarkan atau disuarakan begitu sahaja tanpa ada pengertian yang mendalam tentangnya..

Ikhlas datang dari jiwa, yang jujur terhadap sesuatu dan jujur terhadap seseorang..

Sebagai contoh, ikhlaskah anda jika anda selalu merungut tentang trafik blog anda yang terlalu kurang lalu menulis semata-mata untuk mengharapkan ianya akan bertukar menjadi terkenal?

Ikhlaskan niat anda sebelum anda ikhlas pada perkara lain..

*petikan daripada kata-kata seorang penceramah bebas..

Nota kaki:- Insuran Takaful Ikhlas tu ikhlas ke aa?

Mya said...

aku ikhlas kawan dgn ko syana.. ikhlas baca blog ko tau..

SyaNa said...

encik~ meresap woo...dalam meresapnye..

mya~ terharu aku..aku ikhlas gak

++eden|essey++ said...

ako ikhlas nk komen...hahahha...
ako pon cam xbrape nk ikhlas jek nk jawab...mane satu erk..cam pelik jek...bg ako..kdg2 ako ikhlas...kdg2 ako x ikhlas...adil x...yg penting..ako syok sendri....hahahhaa..

tp kn syana...ako suke kawan ngan ko...ako ikhlas kawan ngan ko...sbb ako tgk ako mcm bole masuk ngan ko...bole ke...bab kate somi ako...bole blah (bole masuk)..ayat2 lepak somi ako...hehhehe

SyaNa said...

ja~ aku pn ikhlas kawan ngan ko...sayang ko :D

mazzura said...

mmg kadang2 benda ni terkena gak batang idung sendiri..heheh
contoh macam keje tu la..atau bonus ke..kalau xdapat, mau meratap..kekek

bOnda said...

syana, nak duit nuffnang tu skettt..muahahaha..ikhlas tau kalO nak bagi nanti!! =p

Anne Zain said...

kehkeh...bab2 ni aku rase aku nak semunyik dulu...sbb aku salu bebel lepas buat 1 benda tanpa berfikir...tu kire camner? tak ikhlas la tu kan..hahaha