IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, April 21, 2009

Kisah Aku & Dia

ari ni aku nk story kt korg pasal kesah chenta aku ngan Syarul....kalo tak mo baca gue tak kesah..

ade gak kalo jmp member2 lama tny "laki ko tu 1 U ke dulu?" aku jawab "tak la..."
"dia keje mana?? 1 tempat keje ke???" aku jawab "tak la..."
"bistu mana ko kenal dia??"....aku jawab la.."tepi jalan..."

ya mmg betol aku kenal Syarul tepi jalan...hahaaa..keji..bukan la tepi jalan btol2..tp kenal secara tak sengaja..

cerita nye gini...ecewah..

dulu time study kt UPM, aku selalu la lepak kt Uptown..kata jaoh dr mak pak..haros la jadi kutu malam..
1 ari tu aku ikot ilia ngan skandal dia gi lepak sana..
selalu pn mmg aku suke lepak secara solo mengikot member berdating..
pastu skandal si ilia ni ajak la member dia..
sekali tu datang la 2 org member dia..
Syarul ngan sorg lg budak BNM (nama kena rahsiakan)..aku dok usha budak BNM yg sorg lg tu..hiks..
tp aku mmg tak borak sgt ngan dorg..sbb sebok borak ngan member aku yg lain..kire nye time tu aku sorg je solo..2 org lg member aku bwk pasangan..

aku ingat lagi soalan aku tny kt Syarul.."ko keje mana??"...dia jwab "keje cat jalan..."
cis..kerek plak mamat ni..aku da bengang da..tp layan kan jek...aku balas "ooo..ko la kan yg aku langgar air terpecik tu kan..sori la ye.." ha..amek ko...pastu masing2 bwk haluan sdiri...

dlm 1 week lepas tu ilia blk dr dating ngan skandal dia btau aku member skandal dia mimpi aku...aku tny yg mana 1..yg rambut pendek ke panjang??? (syarul berambut pjg dr member dia tu..) ilia ckp la yg rambut pjg..time tu mmg sumpah aku tak ingat nama masing2..
wah..time tu da best da..ade gak org mimpi aku...kekee
teros call skandal ilia tu (nama dia M***)suh btau kt syarul aku nk jmp..hahahaa gelojoh...
tp M*** suh aku tny sdiri...dia sms no syarul...

da dpt no tak teros sms..sabar wei..rakus nau..
tp aku lupe butir2 sms aku yg 1st tu..
cuma aku ingat 2nd time kitorg kuar blk tu time bday aku..
jmp pn di Uptown..tp bukan ber2 je..
dia angkot member2 dia aku angkot member aku 2 org..
pastu aku suh member dia dirve kete dia..
dia drive kete aku..pusing2 shah alam la..sume tanpa tujuan..pastu lepak mamak...
tp siyes dia ni tak gentle langsung...time blk dr shah alam tu da lewat tau..dlm kul 2 pagi gitu..ade ke dia suh aku blk sdiri..aku ngan ngantoknye..member2 aku tu tak reti dirve...last2 tido tepi jalan..sbb tak tahan sgt..

lepas tu aku rajin la dok sms dia..yea aku gatal
lama2 tu kitorg rapat sgt...aku gelar dia kekasih gelap..
selalu jmp borak2 kosong..makan2...
pastu sanggop ha kejut dia pagi2 bgn gi keje..
sbb dia ni jenis tido mati..
sekali aku call kkdg tu smp 99 miskol (rekod paling maksimun hp tu tunjuk smp 99 jek)..
gigih woo..

bile da rapat sgt kan..ade 1 feel tu aku tak leh buang..
aku tau aku suke sgt dia..
pendam?? huhu..sowey ye..aku tak suke pendam2 ni..
byk kali gak aku btau dia aku suke dia...
aku ckp bkn suke sbg kawan..
dan byk kali gak aku kena reject...
yea..aku tak tipu...byk kali aku blk jmp dia aku nangis..
sbb kena reject...lepas jek ckp pasal feel aku sure dia ckp "da jom la blk.."

tp esk pagi time bgn tido aku mcm lupe sume kesah reject2 ni..
aku tetap call kejot dia mcm biasa...
kitorg tetap kuar sama2..mcm takde ape..
tp kang bile aku tgk mcm ok jek..aku ckp lg psl feel aku..
kenaaa reject lagiiii...camtu la seteros nye..
benda ni aku rse berbulan2 gakla..

pastu ade 1 ketika aku cuba nk buang dia dr kepala otak aku ni ha..
ye la..ko ingat aku kebal sgt dok kena reject..sakit tau..
aku tak call, tak jmp..dia pn senyap jek..
ade la dlm 38 ari gitu..
pastu ari ke 39 tu ala2 tak tahan rindu aku gentle call dia ajak jmp..
dia pn on jek..pastu meneroskan adegan seperti di atas..kena reject lg aku..hahaha
sian aku kan..mmg tak tau malo..lantak le..

dlm pada jmp2 dia tu aku penohkan ari2 aku lepak ngan org2..
aku kumpul ramai member2 baru..mmg time tu aku mcm lupa da sket dia..
tp still kkdg jmp, call tp tak selalu mcm dulu..
aku da bz ngan member2 kan...

pastu ttibe kan..syarul yg dok call aku ajak jmp (selalu aku yg hegeh2..)
smp aku ckp ngan member aku "iskh..time aku da lupekan dia la dia nk cr aku..dulu jual mahal.."
tp aku still suke dia..so tanpa byk songeh aku jmp gk..
mmg time ni aku sonok..sbb dia layan aku lebeh baik dr dulu..
siap bwk aku sopping ko..hahahaa..

1 ari tu dia tny aku "kite ni camne??" tekejut aku..
sbb aku da redha & berjanji kt diri sdiri takmo ckp pasal feel ngan dia..
sbb dia da layan aku baik takkan aku nk rosakkan plak kan..
aku mcm ha??? pastu dia ckp "jomla kite kapel.." hahhaaa
aku tanpa pk2 pjg teros..."i do.." *tipu*
aku teros setuju la kan..mula tu nk jual mahal..
tp takde maknanye..pening kepala jek kang..

1st aku bangun pagi lepas da kapel tu kan..
mmg aku senyum meleret jek..
mcm tak percaya...

pastu kitorg celebrate 1st anibesari bulan 8..
bulan 10 kitorg bertunang..
10 Mei 2005 kami nikah..
mmg mudah jek jln ke pelamin..

tp nk ke kapel tu mmg lama la..
aku rse dekat2 2 tahun gak aku strugle nk dapat kan dia..

itu je la kesah aku & dia..
boring?? sape suh baca :p

*so bg sape2 yg sdg dilanda dilema "aku suke dia..dia suke aku ke???"
beranikan la diri btau ko suke dia..tak mati deh kena reject..
tgk aku ni ha..hidup lg ha..
kalo ko rse he's the one..go on..luahkan jek
kang ko nyesal..

22 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhh sabo & kuat hati syana nie .. aku senyum2 baca kisah cinta kornag dua ;-)

helena's said...

cite betul ke ni??eii bestla bace,,tp saye sgt2 la malu nak ckp kalo saye suke kat org tu..ntahla kaksyana tak kuat..even dlm ati nak je dia tau camane saye rase..
sepanjang idup saye kan,,saye penah jatuh cinta gile babun kat sorang je,yg e tu,,betul ne,,sampaila skng,tp kami tak bersama da,,so harap2 lepas ne adela lagi 'e' datang,,kahhhhhhhhhhhhhhh
tp saye percaye pada jodoh,,kalo dia tercipta untuk kte pasti dia akan dtg jugak nt..kan,,tetibe rase sedih pulak,,isk..

Beautiful Disaster said...

samalah dengan laki aku. sangat tak romantik. bila dah kahwin pun adalah part-part yang romantik kan. haha. tapi lebihnya tak romantik and tak gentlemen langsung! tapi dia tetap laki aku.

helena's said...

ni dah 2kali dah ni bace,,so harusla 2kali komen kan..hehe macam dapat semangat...macam sedih pun ade..

SyaNa said...

diana~ mmg aku tabah wei..

cik hel~ kesah benar la ni..tak sakit ke dlman kalo pendam2??

beuty~ tp skrg somiku romantik gak la..dulu je sengal sket :p

cik hel! common...semangatttt!!!

mama tisya said...

senyum2 aku bc kisah cinta ko ni wei...mmg tragis la ye byk kali kena reject tp kalo dh jodoh tk ke mn....laki ko bc tk ko citer ni...sure die senyum2 ingt kisah lama...

lizz@erol said...

huhu..kak syana...bagus ler..xska pendam2 nie..tp kisah lyz terbalik...fiancee yg sibuk kaco lyz..kita xhingin...ahaha..

ppb_ppkp said...

chaiyok..cayalah ko syana..sharul baca dak ni>

Mya said...

syanaaaa... aku teruja sungguh baca story ko dgn cocoi ni.... terima kasih krn memberikan inspirasiii... meh aku peluk ko sikit...

payiet said...

way to go bebeh, tabik spring ngan ko, kerna ko adalah wanita yang tabah hikhikhik

Liana said...

Syana...best giler... Ko sama ler dengan ku yer... Cuma kimmi lebih senang mendapatnya coz dua2 pendam tak mau luah! hahaha....
Kimmi bagi ko.... 4/5 yer...

Anne Zain said...

uhuks....betul2 best la ko syana...sabo ko ek...kalao aku...kene rejek sekali...se'eh ler...terus gi jejauh...tp best ar ko...fight n dpt...tahniah...
erm...org laki mmg susah kejot ek...si MSN pon same....beratus2 miskol kalo kejot dier...aku yg nek jenoh ngejot..hahhaha

TiNiE said...

wuhuuu...
so sweet, ko anto entry ni kat joegrimjow..masuk kontest dia syana..akak yakin mesti masuk list laaa...

~Atie+Farid~ said...

syana....tak sangke aku ko ni muke tak malu...wakakakakkaa...........tp best gak crite korg ni....senyum aku sowang2...tingat plak cinta aku ngan laki aku p tgk ikan keli kat tasik putrajaya...wakakakaka...

kelako btul!

jiejah said...

vaaaaaahh vahhhh vahhhhh very d'brani ko syana.
wakakakak tp cam lawak plak sbb kene rejek ;0
apapun usaha tgga kejayaan.

helena's said...

dah kali ketige bace.,.saye tatau la nape..tapi saye suke la bace kisah ni..mcm de satu suntikan,,eceh!
tp saye salute sgt kat kaksyana,,akak kuat!tabah!tp akhirnye bahagia jugak kan,,bestnyeeee...

shiemz said...

Siyes...hang bat npovel mestoi org beli... sebab org suka bace yg reject2 nie.. hehe.. watever zmn skrg nie xde istilah perigi cr timba... semua dah x ley pakai.. yg penting ikhlas... shiem pun penah mcm syana... tapi x kekal..hehhe

ratu78 said...

mmg senyum baca kisah cinta ko ni weh...mmg ko jenis tak putus asa ni...d reject pun tetap try gak !! tabik lah kat ko...tak ramai girl mcm ko weh...per2pun kalau dah jodoh tak kemana...jalan ke jinjang pelamin berjalan ngan mudahnya !! moga korang bahgia hingga ke hujung nyawa....

Mamamanja said...

isk..isk..isk... memang muka x malu la ko nih hahahaha. daku kena rejek sekali cukup la... xmau la idung x mancung pp tersorong2 hahaha. apapun tabik la kat ko... usaha tangga kejayaan :p

Mamamanja said...

hel,
komen banyak kali coz baca banyak kali ker sebab nak tambah jumlah komen tegar?? hahahahaha :p

dadlovemum said...

wah...akak...sabar sey jd org...hehehehehe

cara membuat website said...

salam kenal

cara membuat website