IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, April 1, 2009

Tak Suke Tau...

tak suke..tak suke...pagi2 lg aku da mcm ilang mood..
malam td aku iron da baju siap2...blouse baru..aku tempah kt Taiping...jiran MIL aku..
aku da siap la bg baju contoh sume..aku ckp ikut size ni..makcik tu pn kata ok la kan..
sekali tu pagi ni aku pakai baju tu besar tau..jatuh tang bahu..macam baju pinjam ok..
hangin jek aku...nk iron baju len mmg tak dan dah...

time kt Tepeng ari Sabtu tu aku try la baju kurung yg dia buat..baju kaler ijau aku pakai gi kenduri member Syarul tu..yg tu pn kain dia besaq tau..
mmg buruk la..bleh plak tailor tu ckp "la..makcik ingat badan hang besaq..halus gak ye hang ni..."
pastu dia kecik kan la 2inci..ok fine la kan..ingat kain je la yg besar..sbb baju kurung tu sume ok..

sekali tu blouse ni pn besaq..ape degil sgt makcik jahit ni..aku ckp ikut size baju cth tu..ikot je la kan..pepandai je...
pasni mmg aku nk sound tepek..suke2 ati je dia tgk baju tu mcm kecik dia besaq kan..alasan dia: Ingat aku besaq..
helloooo...aku tgh diet ok... :p

*sori la..tak tau nk luah kt sape...leeegaaa sket...*

13 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aku rasa ko kecik jer .. asal makcik tailor tu kata ko beso laks .. adeh aku lak emooo ... sabar yer syana ;-)

Liana said...

saboyer...syana...

jiejah d'blogger said...

ahahahaha akupun pernah kene oooo.
sakan aku diet , suh org tuh kecikkan tang tu , tang ni bla bla.
sekali bila ambik , leh muat 2org kooo ..haremmmmmmmmmmmmmmm.
mmg hangen satu badan ..

SyaNa said...

diana~ huhu..aku pg2 td da emo kt laki aku..mencik tau tailor tu

kimmi~ tgh senyum ni :)

jiejah~ da gaya baju pinjam kan..ntah dia jahit utk dia kot :p

Mamamanja said...

ko mintak jerk ganti rugi hahahaha

helena's said...

tu kan tandenye akak da kuros..cayalah!hehe berape turun?

sabar2 kak syana..makcik tu da nyanyuk kut,kekeke

SyaNa said...

mama~ mmg aku nk suh dia kecik kan..kain da la cun :p

helena~ takde maknanye turun wey..baju tu yg mmg besaq..caya la ckp ku ini..

Anne Zain said...

ce kasi aku try...tgk muat tak..ekekkekee

SyaNa said...

anne~ hahaha..sekeh kang :p

fara said...

yela mmg bengang kan kalau suh buat baju lain pulak ukurannya dr badan.huhu.aku pun selalu kene tapi nsb baikla tailor tu mak aku..soo xderla nk mrh2 pun sbb nk jg hati kan.so aku amik & aku simpan jer.mmgla xberpakai,bila aku pakai semua kata aku pinjam baju org,.hahah

ko dush dush dush je sekali makcik tailor tu..ekekekke

SyaNa said...

fara~ hahaha..untung la ko ade tailor free:p
blk ni aku nk buat baju lagi..mmg aku nk sound tepek je kt dia..pandai2 besaq kan badan aku ..cisss masih terngiang2 lg dialog dia..

shiemz said...

Shiem ghase syana nie kecik jer la... besaq tang mana... kalu betul2 pro, xde banyak soal da... xpe, sabaq yek...

bOnda said...

aiyOh! manyak sOker2 itu macik...
u r fired!!! =p