IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, April 1, 2009

Make Over Capati

nak lawakan capati kah??? bukan....aku nk tunjuk 1 menu yg sihat & sedap..dgn menggunakan capati..

1) beli capati kt kedai mamak..tak yah la ko gigih nk buat ye..tp kalo nk buat sdiri ok jugak..

2) sapu capati ngan sos cili..

3) pastu susun daun salad..aku letak salad ngan daun pegaga..pastu ko letak la ikan ke sosej ke..aku td letak ikan tongkol rebus..atas ikan tu ko tabur la blackpepper..




4) da cantek susun tu..gulung elok2...pastu ngap ler




*senang kan..kenyang tau..selamat mencuba :D

16 comments:

Encik Cerpelai said...

Hayarkk..!!
Macam fold-over KFC je?..
Kehkehkeh..
Bikin bisnes laa ini macam..

helena's said...

haah cam yg kfc tu ape dier tu..lupe la pulak,same2..tp yg ni khasiat dier lebih sikit,.hehe

SyaNa said...

encik~ ko suh bini ko bikin bisnes..aku tukang beli nnt :p

helena~ mmg berkhasiat lebihhhh dr yg KFC

azila arip said...

aku tgk capati tu cam berminyak lebih jek..tak diet la camtu..hikhikhik

~Eila @ Along~ said...

wah..best2...

My Blog said...

wah.. menu sihat ni syana... masalahnya saya tak suka mkn benda yang tak masakcam enr ekkk...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhh menu sihat giler niehhh ... ringkas dan mudah ;-)

SyaNa said...

eilakorn~ hanya pd kertas minyak..tidak pd capati..capati lg sehat dr roti canai :p

eila~ mmg best..

camar~ oo..tak suke salad ulam2 ye..kkdg yg tak sedap tu la yg berkhasiat

diana~ mmg sehat..& paling best jimatttt

Mamamanja said...

wahhhh bagus2....
idea yg cukup bagus

weh! ada tag tuk ko :)

SyaNa said...

mama~ nnt try tau:)
aiyoo sat lg aku tgk

Liana said...

hehehe...menu diet yer... NAnti kita tengok menu lunch pula yer... hahaha....Jgn marah syana yg comel...

SyaNa said...

kimmi~ ni la menu lunch daku semalam & hari ini..sedapp mau seminggu aku tala ni :p

Mamamanja said...

mana dapat idea make over capati tu weh?

SyaNa said...

mama~ ticher diet aku bg.. :D

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana...ko dah meracuni aku makan capati..
pagi buat kali pertamanya aku makan capati..tapi x buat make over lagi...
eh..mana ada minyak..x der minyak pon...mmg best tuk diet..
kusangkakan capati yg kecik tu x akan mengenyangkan aku so aku bli 2 keping..sat lagi kenyang giler..
cam makan roti telur 2 keping..huh!!.. dan rasanya teramatlah sedap..
sok nk buat make over laks...

hiks...thanks yang..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

capati..capati..capati...
x sia2 makan capati..
kurus dak ko skang ni..