IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, April 13, 2009

Menjadi Blogger..

lepas anta kak ina blk dr sogo tu aku beli magazine ni..IRemaja...hehehe..tak pernah beli b4 ni..siyes..sbb aku selalu baca Wanita je..yeahhh aku kan wanita :p

tp selepas beberapa review psl magazine ni kt blog2 org aku jd tertarik nk baca isi nye..
review pasal pe??
ok aku btau sikit2 je la ye..kalo nk korg beli la sdiri
bulan ni dia cerita psl kegawatan ekonomi..so??? dia interview la remaja2 camne depa atasi nye..so ade la dia interview remaja2 yg buat part time la..korg baca la sdri..




salah 1 nye menjana pendapatan melalui penulisan blog..itu yg aku tertarik..

..cerita psl sorg blogger femes yg telah dpt byk income ngan tulis blog..nak tau sape?? sile la beli ye..kang aku btau korg takmo beli plak...



lepas baca story dia kan..

aku terpikir kenapa aku buat blog? aku rasa aku buat blog sebab....

1) ikot trend
1st time aku baca blog fieza, aku jd tertarik nk buat blog..sbb aku baca blog2 yg ade dlm blog fiza tu aku jd mcm seronok..rupenye ramai ye yg ade blog..so tanpa pk panjang aku start blog aku..

2) nak share story & gambar
aku suke snap2 gambar..suke jalan2..suke makan2..so tak salah kalo nk share sume2 tu kan..atleast kalo korg tak baca pn anak cucu aku bleh baca nnt..ciss...:p

3) nak dapat duit
mula tu aku tak tau pn psl iklan2 yg ade dlm blog ni...tp lepas aku jelajah blog2 org baru aku tau psl iklan ni..pasal nuffnang..da tau bleh dapat duit ngan nuffnang aku teros la register kan..
mmg seronok bile tgk income kt nuffnang makin meningkat..
ye la sape tak suke duit kan..its all about the money...moneyy...

4) nak kenal ramai org
di sebabkan aku ade bisnes online haros la aku bina network utk luaskan bisnes aku kan..
tu nma nye marketing...
tp yg paling aku seronok..bile aku kenal ramai member baru...dulu aku mmg tak ramai kawan..selalu aku jmp pn ilia tu je la..ngan opismate aku kim..tu je la member yg aku ade..
pas aku ade blog & juga join forum PCM mmg ramai member baru aku kenal..even tak pernah jmp pn ade gak yg selalu teman aku kt YM..sembang merapu2...kkdg sembang psl prob masing2..gelak2 cerita ntah ape2..tu yg paling aku suke..


*layan je la aku merapu...

13 comments:

jiejah said...

hahahahah aku dulu pun sungguh x tau ape mende nuffnang ..
tp dah register pun duit aku baru RM2.50 kahkahkahhhhhhhhh .

Gieyana said...

hahahaha...ko pon suker jln2...amik gambar n makan2...sama ler kiter..hiks hiks hiks...

++eden|essey++ said...

syana....ako pon tahu dr ceeramoon kan...eh camne erk nk register kt nuffnang tuh...seyes ke dpt duitt...ajarkan ako syana...

syana ko nk join tak, Photo Improvement Outing - Zoo Negara 26/4 ni, jom la follow ako...xder geng nie..

~Atie+Farid~ said...

ko ni bab merapu no 1......hahahhaa

beb...aku kan suke bace mjlh2 cam gini..tp dulu la time aku RUMAJA....skang ni dh TUA maleh la nak membace...wakakkaa

pepun aku sayang ko jugekkkkkkk

helena's said...

kak syana ajar nuffnang..nak duet gak,haha

M@L@ said...

dulu muda remaja time sek. mmg tiap2 bulan beli spai penuh cabinet almari dgn majalah remaja nie.. seronok mcm info ada..

akak pon kawan adik kannnn!!!!

Mamamanja said...

nuffnang tu daku gagal lagi..
masih x baper paham. nanti nak try2 gak ler...

Liana said...

hehehe...Suka benar ko punya n3 yg nie ler syana...

pssss.... Syana tunggu n3 kimm tentang nafnang yer... nak bagi ko jeles nie...hahaha

SyaNa said...

jiejah~ aku main tekan2 jek..hahaa

gieyana~ tu je la isi blog aku ni ha..

ja~ ko pegi la kt blog ceera tu..ade tutorial nuffnang

atie~ tq sbb syg aku

helena~ hahaa..ko bab duit laju je ye

mala~ kite kawan :)

mama~ ko da kaya..tak yah la kejar nufnang ni

kimmi~ aikk len mcm ja...kaya da ye..kekee

Anne Zain said...

oh...aku tatau ape2 paasal nuffnang ni...sian betol aku..hahahah..

Mamamanja said...

jongos
xde maknanya kaya.
ko lagi kaya... toke kedai :p
sumer ada nuffnang daku pun nak gak ler nuffnang ni huhuhuh

sall said...

“MAKAN MCDONALD FREE?????”

Nana said...

ni ceera kan?