IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, April 30, 2009

Selamat semuanye...

esk Hari Pekerja..so aku nk wish korg sume "Selamat Hari Pekerja" ..
so cuti pjg ni korg jaga diri baik2 ok...yg balik kg tu selamat dijalan raya..aku sat lg teros shoot ke Tepeng dr opis..so sape2 yg dok Tepeng tu jgn bwk laju2 tau..biar tenang jek hway tu nnt

pastu korg doakan ye aku selamat monday ni..sape2 yg taktau ape dia sile baca N3 yg lepas2 ye..

Sabtu ni umah Tepeng ade buat kenduri doa selamat...aku harap sume nye selamat...


*ok pertandingan pengomen tegar akan berakhir pada 10/5 jam 2ptg...so dlm monday tu aku umumkan ye...
sape yg menang sile dtg jmp aku amek hadiah...hahaaaa..aku ade plan baekkkk punyeeee

Jiejah Skodeng Purse Aku..

aku telah ditag oleh temanjemaahdietku...b4 coti pjg baik aku lunas kan sume hutang...
ape punye tag ni..nk ngintai purse org plak ye...takpe..aku da elok kemas purse aku..sume sampah aku da buang..moh skodeng...


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse

okey ni luaran nye..


dalaman..



B. Introduce your purse brand, price & where you buy
aku kan tokey bag..so aku rembat saje dr kedai aku tu...aku tggu 1week jek takde org beli aku rembat sdiri...hehehee...
harganye adelah sgt murah..sbb aku kan amek borong...jgn jelesssss
aku beli kt supplier aku ler...

C. Take out whatever its inside your purse


aku listkan satu2 ye..
~ sogo kad + jusco kad + mydin kad + tesco kad + toysrus kad + CIDB kad
~ 2 kad ntahape2ape + bonuslink + maybank kad + calendar



~ belah kiri business kad org bg
~ atas tu voucher BigApple (haros pegi ni..xpired 31/5)
~ pastu deretan gambar aku & Syarul..paling aku suke gambar dia bersama gitar..sgt comeyyy..sempat lg tu..
~ i/c aku + kad nikah + lesen Syarul yg gambarnye time br akil baligh + lesen aku..
~ 3 kad appointment sepital & klinik



~ duit banje yg br diterima dr Syarul...rejekiiii..rejekiiii (kalo tak purse aku selalu takde duit..sian aku)
~ duit lama..koleksi peribadi..sape2 nk beli bleh jmp aku..murah2 je aku jual..hahahaa materialistik $$$$$$



ni Syarul bg..RM100 yg dilipat begini rupe...
pesanan Syarul: jangan guna melainkan kecemasan..
*kalo shopping tak cukup duit kecemasan tak bang???*

D. Tagged other 7 persons
aku tak tau dorg da buat ke tak...aku tag je la ye..
~ fiezatokeykain
~ atietokeykuih
~ shieraticherdietku

*sowey la aku tak dpt nk cukup kan kuota 7 org..


Peluang Datang Sekali....

If a window of opportunity appears, don't pull down the shade.


=> peluang yg baik tak dtg berkali2..so kalo ade 1 peluang tu dtg grab teros
jangan dok lepas kan..tak kira la peluang keje yg lg better ke..ko kena naik pangkat ke (ade ke org naik pangkat nk lepaskan) ape saje la..tp ye la konpem la kena pk dulu kan..iye ke ni yg terbaik utk kite..pastu bile da buat decision kena la tawakal..

aku rse bleh gak diguna pakai utk jodoh..Mr. Right tak dtg byk kali..so b4 reject org tu ko pk habis2..camne kite nk tau Mr Right kite??? tu ko kena tny hati ko...aku nk jawab pn tak reti...tp ingat..jgn da lepas reject baru ko sedar dia yg terbaik utk ko...time tu ko geget jari je la...kalo ade rezeki ye dia akan terima ko..

so ingat ye kawan2....peluang dtg kite grabbbb....kite ape??? kite grabbbbb

*layan je....


Wednesday, April 29, 2009

Mesej Dari Inbox

aku bukak friendster tgk ade mesej ni..so mau share ngan korg sume..berhati2 ye..

Hal ini berlaku di KL baru2 ni.. Saya dapat tahu dari kakak ipar saya cara baru orang memperdaya perempuan untuk dirogol. Kawan dia sendiri yang telah menjadi mangsa. Kawan dia keluar ofis agak lewat iaitu agak2 dekat malam juga. Dia terserempak dengan seorang kanak2 menangis di tepi jalan. Kerana kesian, dia hampiri dan bertanya budak tu kenapa dia sorang2 petang2 begini. Budak tu kata yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya. Budak tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang tertulis alamat rumahnya. Perempuan ni kira berhati mulia, tanpa mengesyaki apa2 terus bawa budak tu ke alamat berkenaan. Setibanya di rumah itu, dia pun menekan loceng pintu.. Sejurus kemudian dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan wayar berkuasa tinggi.

Hari berikutnya apabila dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit, dalam keadaan telanjang. Kondom ada di merata2 dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah akhir2 ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini, jangan sesekali turuti kemahuan kanak2 itu, sebaliknya hantar je dia ke balai polis yang berdekatan.

P/S: Hantarlah kepada rakan2 anda yang wanita supaya mereka berhati2 & hantar pada rakan2 anda yang lelaki supaya mereka boleh memperingatkan adek2, kakak2 & ibu mereka. Selamatkan mereka dari menjadi mangsa syaitan yang bertopengkan manusia. Jangan biar naluri keperihatinan mereka mendatangkan bahaya pada mereka sendiri


tak salah kalo percaya....

Award Dari Atie

aku dapat award dr atietokeykueh...tq eh atie...





sayang ko jugak....mmuahhhhhh

so aku nk bg kat:
sume followers aku...
sume yg selalu support aku..
sume yg bg aku semangat..
sume yg selalu layan aku...

love u all

Mari Gosok Gigi

wey..korg..cun tak toothbrush aku ni???
ha..ko jgn tak tau..ni big bos aku yg bagi...
cute kan..ade mcm2 kaler tp aku suke plak yg ni..

dia bg bukan sbb suh kami gosok gigi kt opis...no..no...
tp sbb ade somebody bg new design..
yg aku amek ni siap dpt award design winner lagi...
class kan..



meh close up sket...cute tak??


sayang aku nk pakai...
kalo aku jmp kt mana2 kedai br aku pakai..kalo tak aku nk simpan..
kot nnt bleh jual rege mahal2.... $$$$$$ hahhaaa

Tuesday, April 28, 2009

Jalan2 Bersama Jiran Anda

semlm kul 8 mlm aku bersama Syarul telah keluar together2 ngan jiran kami..
jiran atas umah..sgt mesra kan kami...hahaha
semangat kejiranan kena ade...

ni la muke anak jiran ku...chinese tau dorg ni..aku panggil budak ni gegirl jek


kami ke Setapak....setapak ye..bukan dua tapak....

tu Syarul bersama jiran Mr & Mrs Yap...malu aku nk amek gambar secara terang terangan...


lepas ke Setapak kami makan2 kt area Taman Melati...tp malu la aku nk snap..tangan dok gatal nk snap2..

nnt aku akan jaja kesah Setapak bulan depan ye..
bile aku da settle operation..hahhaa lama nye...sabau tau...

Layan Je La....

lepas Syarul abis exam sabtu lepas teros menuju ke umah kak phira..
baby adief da sehat bleh blk umah...

jom layan gambar kerenah sofea bersama baby adief

ko tgk la sofea tu..muke masam ttibe...


tapi tu dia belakon jek...tgk senyum lebor balik


pastu tonggeng gaya tu plak...


hehheee..tu la sofea...macam2 hal...kelakar tau dia ni...



baby adief yg asyik tido jek...aku takot nk dokong...tp dokong la kejap..tu pn keras jek tgn aku pegang dia...


makngah: sofea...makngah bwk balik adik boleh????
sofea: boleh...
makngah: makngah bwk balik sofea boleh????
sofea: *dgn laju* tak bolehhhhh

Jalan Ari Sabtu

cerita da basi....huhu..tak kire nk update gak

sabtu lepas aku gi K4 ngan kak ina dan konco2 nye..tujuan adelah utk cr kain ela kenduri cukur jambul anak noni sabtu ni nnt...
nnt korg tgk la family tepeng boria pakai baju kurung..tp hok pompuan je la..ape hal lelaki nk pakai baju bunge2 kan...

so bile da dpt ape yg dicari teros menuju ke McD..b4 tu jmp clown ni ha..clown suar londeh..dia buat belon pusing2 ni free..tp utk budak kecik jek...



tgh tggu kak ina oder makanan...makngah & arip


laparrrrr


sekali aku da abis basuh tgn tenmpk minahpecintapink ni..hahhaaa..terkedu lidah..tp nasib aku sempat tingat nk snap gambar...hahhaa...jmp pn tak smp 5 min..masing2 tak to nk ckp pe..


pastu mya sms aku say sori takot aku ingat dia sombong..hahahaa...aku pahamm....paham...
aku pn teros rse nk membuang sbb nerbes...


tu la kisahnye...sori la mcm tak ikhlas nk update...
sat aku update lagi pasni...hahhaaa

Aku Tak Paham La..

aku tak paham la org ni..kang aku ckp aku tak paham org melayu, aku pn melayu gak..tp aku mmg tak paham org jenis camni...geram bukan ape..sbb tak ikhlas...

kan aku pernah ckp pasal keikhlasan kan..aku bg pinjam sesuatu kt org pastu aku ngungkit teros jd cam tak ikhlas kan..tp bukan salah aku tau kalo aku ngungkit ke bising2 ke..
sume salah org tu..

ok aku cerita kt korg ye..bukan nk buat aib ke tp nk luahkan ape aku rse..

camni kesahnye..setelah berbelas2 tahun tak jmp lost contact dgn takdir Illahi aku jmp blk member lama aku..bleh gak kata kakak angkat..ok la aku pn suke la jmp dia blk..dia dtg raya umah aku 2 thn lepas..pastu awal tahun ari tu kerap gak dia jmp aku..bwk anak2 sekali..
sms aku..kkdg pm aku kt fs..dia selalu panggil aku shana sayang...pastu kkdg ckp rindu kt aku la..

ok la..kan aku tak ramai kawan so aku suke la ttibe ade gak yg nak tny kabar aku kan..

1 ari tu dia sms aku ckp nk pinjam duit sbb nk pindah..kalo aku bleh tlg suh aku masuk kan duit la tu jugak..ok la kan..even aku ni berat ati nk bg tp Syarul tu mmg baik ati...bukan aku kedekut..tp mmg da diajar oleh mama kalo pinjam kena byr..even duit makpak sdiri..
so aku takot la org pinjam duit aku pastu tak byr ke kan..sbb aku tak mo benda jd tak ikhlas & aku tak mo kejar duit aku sdiri...
tp aku kesian kt dia..anak kecik pastu tgh susah...ok fine aku dgn ikhlas ati bank in teros kt dia..

dia sms ckp time kasih la byk2...aku baik la..bla..bla..nk byr dpt gaji la...lalaalalaa

ok..aku tggu la dia byr...

pastu da lama tu aku sms dia ckp aku nk blk buku solat sunat yg aku bg pinjam..mmg tak de niat aku nk mintak duit aku..aku just btau kalo rse nk byr nnt btau je aku...smp camtu aku ckp..

smp skrg ni aku rse dekat 2bulan dia tak contact aku..aku tak tau la kot tgh dilanda musibah smp tak bleh contact aku ke kan..bukan niat aku nk sgt duit tu...

so smlm aku sms no dia..

aku: salam kak..hi senyap jek...sehat???
pastu berjam2 gak dia br balas..
dia: sape ni ye...*boleh???*
aku: hi kak tutttt...da delete no sye ke??? shana

pastu teros senyap...kalo ko ko rse ape??? kt sini mmg aku btau..aku mmg takde niat nk sgt duit tu..smpkan aku btau Syarul aku halal kan kalo dia tak mampu nk byr...sbb bukan byk smp ribu2 pn..
tp aku kecik ati sbb dia layan aku mcm tu..
sedih tau...

tolong la ikhlas kawan ngan aku...

Monday, April 27, 2009

Bengang Ngan Diri Sendiri

adoii..baru nk update tgk2 card reader plak tinggal kt umah..
jumaat ari tu poyo2 je bwk blk umah konon nk update tp hampeh..
aku nk update psl baby kak phira
pastu pasal aku gi K4 Wangsamaju jmp sorg blogger ni..
jmp secara ngejut..pastu kelu lidah blogger tu..aku plak teros sakit perot nk membuang
nerbes punye pasal..
bengang nyeee....da tak dpt update ari ni..

pastu mmg aku bz ari ni..sbb khamis aku last keje b4 aku bercuti utk mengoperate kan diri aku..
aku mungkin akan bercuti 1 week..so gigih nk settle sume..takmo la kan org len kena cover keje aku..

so nan ado la N3 bergambar ari ni..cisss..tak suke

Tag Tentang Blog

1. nyatakan usia blog anda (bg la tarikh yg specific)


1 December 2008 ...baru 4 bulan je pn blog aku ni ha..baby lagi..





2. terangkan kenapa anda berblogging..(kalu ada cite disebalik kisah anda mula berbloging nie pun..citekan jer..)


b4 ni aku ade Fotopages..tp bile tgk blog org aku rse blog lagi best..sbb bleh deco2, bleh main2 templete..so aku pindah la ke blog..


aku mmg suke amek2 gambar..tp kalo kata nk gi kedai cuci tak de la..so tempek kt blog je la..buat kenangan..




3. nyatakan blog pertama yg anda bace (kalu masih ingat)


blog pertama ade lah blog fieza...sbb dia gak la aku buat blog..rse mcm teruja gitu..hahaa




4. letakkan n3 pertama dlm blog anda..(means ur 1st entry la)





salam..
ari ni aku bercadang nk start new blog :P saje suke2 nk test..
kekekee
so aku harap dgn blog ni aku dpt la share ape2 ngan korang (ade ke yg baca??)aku tak kesah janji kepuasan diri yg utama..mmuahh..




5. huraikan entry tersebut (cite la sikit knp tulis entry tu)kenapa tulis entry tu?
tu mukadimah la tu...pastu mcm terasa ade ke org nk baca blog aku...hahaa








6. letakkan satu pic yg anda paling suka dlm blog anda.




bile aku pilih2 sume gambar..aku suke ni..sbb nmpk aku putih..hahahaa
ala2 black or white..


7. harapan anda
harapan??? aku harap blog aku ni bleh kekal smp anak aku bleh baca..
aku harap aku akan rajin update..


aku harap aku akan dpt ramai kawan dr blog ni..ye la aku mana ramai kawan..
aku harap korg dpt sesuatu bile baca blog aku..ye la..kot nk makan mana2 takde idea bukak blog aku..mana tau idea mariii...






8. pas tag nie pada sape yg anda nk
fieza
nuruldiana
zaizakaria
anne
gieyana
inacamar

korg..kalo blom buat sile buat ye...




Tag Tugasan Harian

aku telah di tag oleh tokeykuehygkurindui..nasib sonang jo..teros aku curi2 buat..


1) bila terakhir anda cuci toilet?
semalam aku panggil cleaner dtg umah..

2)pencuci apa yg anda guna?
ntah cleaner tu pakai ape..aku tak jengok langsung pn...kekeke

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
tanya la dlm sebulan brape kali aku mop..aku rse sebulan sekali kot..sbb tggu aku panggil cleaner dtg..tak kose aku nk buat...

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
hiks..tugasan??? kasi diri wangi2..hahaaa...ape dia ha?? kemas2 ape yg patot la kot..

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
erm mcm mlm td aku msk sambal telur..simple la kan..

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
ikot mood..kalo nk manis2 teh O..selalu mineral jek

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
baca buku..

8) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
# Fiezatokeykain
# Cikhelbakaladikipar
# Myasipecintapink
# zaiumiaiman

aku tak tau nk tag sape lagi...



Friday, April 24, 2009

Jumpa Kejap Jek..

tadi berlari2 anak turun ke bawah utk berjumpa kak sally..cute tau kak sally ni..
sama jek ala2 tinggi aku...tp tak puas jmp kejap sgt..
dia dtg sbb pass brg kt kak phira..aku jd posmen la ni...


amboiii senyum smp tinge masing2






kak sally bwk asyraf jek..tgh nangis..tp aku nmpk mulut dia mcm nk senyum..hahhaa
sgt encem ok anak teruna dia...

mmuahhh sket..td tak ceyum..aku takot kang nangis plak dia kan..


Hari Malang...

hari ni aku rse sume mcm tak kena..pagi2 Celcom buat hal..ade ke di block nye hp aku..da tak dpt call..padahal aku da bayar kelmarin...cisss..sape2 keje customer service Celcom..aku benci korg ari ni *ari ni jek*

pastu turun lunch nk ke Maybank Bangsar kasot aku plak buat hal...


ko tgk...sakit ati tak??? time ni la ko nk putus kan kasot...
nasib la aku bwk siper jepun...



tapi takkan la dlm opis 1 ari ni aku nk pakai siper..da la bos ade meting...
kena cr gak ni..
last2 teros menuju ke BATA...bleh la..janji ade...
even aku tak gemor sgt design Bata..

see tak cantek sgt kan..tp ni yg paling murah..bleh la...


after that ke McD..mencekik..tp sumpah aku tak abis makan..ade lg burger ni ha...



sowey la korg..aku tak sempat jengok blog korg..kalo jengok pn tak tinggal jejak..
aku tak selalu ade kt meja aku ari ni...


Aku Dipaksa....

aku di paksa minum benda ni....erkkkk


acah mak enon...tu non-akohol ye...HALAL tau...
bistu kena paksa ape???
mlm td aku kena paksa siap sbb Syarul nk bwk gi makan...
sempena ape??? aku rse sempena dia stress study kot..bleh??
kami menuju ke....Victoria Station...
makan ape?? aku teringin lobster gak benornye...
so amek la sekor lobster...skrg ade promotion RM17.90/100gram..


so amek yg below 1kg jek...
dia bwk natang tu hidup2 tunjuk kt kitorg..siap buat show lagi lobster tu kepit carrot...



so jadi la set gini...bukan takat dpt lobster tu tp bleh pilih nak lamb ke salmon ke beef ke ciken ke utk diletak kan sekali dlm plate tu..free ye..

kami hanya share sbb agak manyak portion nye..

lg pun da mlm kan..kang rosak plak diet aku :p


minuman ni sebotol RM50...baek la ko beli kt Mydin..ari tu aku tgk baru RM4 lebeh..

cheersss...



muke org stress exam..



muke hepi org kena paksa makan...hahaaaa sengal...

Hi Adief Shafiy..

sapo tu??? tu la nama baby boy kak phira...

ni antara gambar sempat aku snap time tgk dorg selasa lepas..aku kan amek 1/2day ari tu..
lambat update la..soweyyy

sian baby kena jaundice..





tak syiokk tak leh pelok baby..huhu






daddy yg hepi...


okies...ahad ni hope dpt la pelok baby...